Bakırküre Architects, Y kuşağına uygun ofis tasarımı yaptı!
Bakırküre Architects, son zamanlarda Maslak'ta cephesi ve formu ile göze çarpan Deloitte'un Genel Müdürlük ofisini tasarladı. Projede Kale Grubu'nun ürünleri kullanılırken, günümüz teknolojik olanakları sağlandı.
Dünyanın hızla değişmekte olan sahnesinde çağdaş hayatın ihtiyaçlarını karşılayabilecek mekansal çözümler üretmeyi amaçlayan Bakırküre Architects, günümüz koşullarının gelecek yansımasını da projelerinde hissettiriyor.
İstanbul'un en önemli iş aksı Büyükdere Caddesi üzerinde EAA - Emre Arolat Architects'in projesi olan Maslak No.l ofis yapısı, Deioitte Türkiye Genel Müdürlüğü ofisi olarak kullanılmaya başlandı.Maslak No.l toplam 12 bin 500 metrekare alanda, 11 kata yerleşmiş büyük bir ofis yapısı olma özelliği taşıyor. Binadaki 10 kata ek olarak, 2 bin metrekare alanlı, 1 katında eğitim işlevli Deioitte Learning Center yer alıyor. Ofis katların 8 tanesi operasyonel kat iken, 1 tanesi misafirlerin karşılanacağı resepsiyon ve toplantı - lounge katı, son kat ise hukuk ve şirket vakıf bölümleri katı olarak konumlandırılıyor.
Mutluluk ve konfor ön planda
Gürhan Bakırküre'nin ofis tasarımı konusundaki düşüncelerini, "Ofis tasarımı çalışanın mutluluğu ve konforuna yönelik, verimi arttıracak, çalışanlar arasında iletişimi üst düzeye çıkartacak, firma sadakatini sağlayacak bir anlayışla ele alınmalıdır. Teknolojinin getirdiği olanaklar mobiliteyi sağlar, dolayısıyla da farklı yerlerde ve çeşitli biçimlerde çalışma ve iş yapma olanaklarını sonuna kadar destekler.
Deioitte Türkiye Ofisi de, bu düşüncelerle harmanlanmış bir anlayışla vücut bulan bir ofis olma özelliği taşıyarak çağı yakalıyor" diye anlatıyor.
Deioitte ofislerinde ilginç bir yapı yer alıyor. Deioitte ofisinde 'shared desk' (paylaşılan masa) ve 'clean desk' (temiz masa) uygulamasına geçilmiş. Kişiye özel masa anlayışı terk edilmiş, herkese istediği yerde çalışabilme olanağı sağlanmış. Tüm katlarda 4'lü ve 6'h çalışma istasyonlarının yanısıra yüksek konsantrasyonlu çalışma, rahat çalışma, sessiz mekanlar, grup çalışması, ufak toplantı köşeleri, forma 1-informal toplantı odaları gibi düzenlemelerle çalışanlar özgürleşt irilmiş. Bildik tüm çalışma metodolojileri yıkılarak, verimi artıracak, çalışanları tekdüzelikten kurtaracak, çalışanlar arasında iletişimi üst seviyeye çıkaracak bir tasarım uygulanmış.
'Y KUŞAĞI' KONSEPTİ
Tüm genel müdürlüğün data altyapısı kablosuz şekilde tasarlanarak iç mimari elementlerine uyum sağlanmış, hatta masalarda sabit telefonlara bile yer verilmeyerek, çalışanlara dahili olarak da erişimi pratikleştirebilecek cep telefonları ile iletişim kurgulanmış. Deioitte Türkiye Genel Müdürlüğü ofisi; Bakırküre Architects tarafından, günümüz teknolojik olanaklarını en iyi şekilde kullanıp, 'Y kuşağı' olgusunu gözönünde tutan, çalışan sadakati odaklı, memnuniyet ve verimliliği üst düzeye çıkarma amacıyla yeni ifadesini her şekilde doğru ifade eden bir ofis anlayışının öncüsü olarak kurgulanmış denilebilir.
Millliyet