Ekonomi

Bakiyeli hesap sayısında rekor! 7 milyonu aştı

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) açıklamış olduğu verilerine göre, kayden saklanan yatırım araçları için toplam olarak bakiyeli hesap sayısı 7 milyonu geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. İşte detaylar…Yatırımcı sayısı geçen senenin sonunda 28,5 milyon, toplam hesap sayısı da 54,4 milyon düzeyinde bulunmaktaydı

MKK'nin Veri Analiz Platformu'nda yayımlanan olan verilere göre, dün itibarı ile toplam yatırımcı sayısı 29,2 milyona, toplam hesap sayısı da 56,6 milyona kadar çıktı.

Yatırımcı sayısı geçen senenin sonunda 28,5 milyon, toplam hesap sayısı da 54,4 milyon düzeyinde bulunmaktaydı. Bu da sene başından bu yana yatırımcı sayısında yüzde 2,2'lik, toplam hesap sayısında ise yüzde 4'lük artışa sebep oldu.

Bu zaman diliminde, MKK nezdinde kayden saklanan menkul kıymetlerin piyasa değeri de ayrıca yüzde 66,7 artarak 2,82 trilyon TL’den 4,70 trilyon liraya kadar yükseldi.

CarrefourSA’da indirim çılgınlığı tekrar başladı! Samsung Galaxy S21 FE’ye 2 bin lira indirim! 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Dolarda son dakika! Dolar alalım mı satalım mı? Ünlü analistten şok açıklama!

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası yatan iller 4 Ekim 2022! Hesabınızda 3 bin 336 lira…