Ulaşım

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 30 Ekim'de açılıyor!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önemli açıklamalarda bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önemli açıklamalar yaptı. 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Cumhuriyetin kuruluşu olan 29 Ekim'i, inşallah burada Cumhurbaşkanımızın riyasetinde kutladıktan sonra ertesi gün gidip Bakü'den Bakü-Tiflis-Kars ilk resmi trenini başlatacağız. Kars'ın kurtuluşu olan 30 Ekim'de de bu kadar önemli bir projeye, bu kadar önemli bir tarihe inşallah şahitlik edeceğiz." şeklinde açıklama yaptı. 

Arslan, köy yakınlarında düzenlenen Karakurt-Erzurum İl Sınırı 2. Kısım Yolu Temel Atma Töreni'ne de katılım gösterdi. 

 

Kars ve Erzurum'dan Ankara'ya hızlı tren müjdesi
Arslan, yeni yatırımların devam edeceğini dile getirerek, ''Hızlı tren çalışmaları Erzincan'a kadar devam ediyor. Erzincan-Erzurum-Kars projelerinde de nihai aşamaya geldik. İnşallah oraları da başlattığımızda bu bölgeyi, Kars'ı Erzurum'u hızlı trenle tanıştırıp, hızlı trenle Avrupa'ya kadar gidebilir hale getireceğiz. Havacılık sektöründe önemli mesafeler aldık. 26 havalimanı sayısını 55 çıkardık. Yılda 35 milyon yolcuya hizmet ederken, bu sene rekor kırarak 189 milyon yolcuya hizmet eder hale geleceğiz. 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, bu gün 25 bin 553 kilometre yola eriştik. Sene sonuna kadar bunu 26 bin kilometreye eriştireceğiz." dedi.