Kent Haberleri

Balçova arsa mağdurları meclis gündeminde! Mağdurlar için ilk adım atıldı!

Balçova'da senelerdir çözülemeyen arsa mağdurları sorunu, Belediye Meclisi'nin eylül ayı oturumunda masaya yatırıldı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, çözüm için kararlılık mesajı verdi.

Balçova Belediye Meclisi’nin merakla beklenen Eylül ayı toplantısında çok sayıda vatandaşı ilgilendiren arsa mağdurları sorununu masaya yatırıldı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre AK Parti’li Meclis Üyesi Ümit Uslusoy tarafından verilen önerge ile gündeme gelen sorun, çözüm arayışlarını yeniden canlandırdı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit de yaptığı açıklamada çözüm için kararlılık mesajı verdi.


SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ


Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, meclis oturumunda konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, arsa mağdurları sorununun çözümü için tüm yetkilerini kullanacaklarını söyledi. Onur Yiğit açıklamasında “Öncelikle söz konusu bu sorunun çözümü için her şeyi yapacağımı bilmenizi istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay da bizimle aynı görüşü paylaşıyor. Fakat bu sorunların çözümü için yetkilerimiz sınırlı. Geçmişte hem Balçova, hem de Büyükşehir Meclisi bu konuda üzerine düşen kararları almış. Hükümet yetkililerinin de söz konusu bu sorunun çözümünü istediğini gördüm” dedi


HERKESİN HAKKINI ALMASI GEREKİYOR

Onur Yiğit açıklamasında tapusu olanların ve olmayanların da hakkını alması gerektiğini dile getirerek “Bizce burada herkes hakkını almalı. Tapusu olmayanların da hakkını alabilmesi için TBMM tarafından da çözüm üretilmesi gerekli. Biz başta tapusu olanların sorununu kesinlikle çözeceğiz. Bu konunun da takipçisi olacağız ve eğer gerekirse arsa mağdurları için kavga da ederiz” dedi.

 

SİYASİ PARTİLERDEN TAM DESTEK GELDİ


Egedesonsöz’de yer alan habere göre Belediye Meclisi'nde AK Parti ve CHP grupları da sorunun çözümü için destek verdi. Söz konusu önergeyi veren AK Parti’li Meclis Üyesi Ümit Uslusoy, “Bu yaklaşımınız sebebiyle size teşekkür ediyoruz. Biz de AK Parti Grubu olarak milletvekillerimizin çözüme destek vermesi için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. CHP Grup Sözcüsü Korcan Uçman da açıklamasında “Biz CHP Grubu olarak bu konunun çözümü için çabalıyoruz. Kesinlikle yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer çözümde katkımız olacaksa elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.

Meclis oturumundaki konuşmalardan sonra  önerge, detaylı olarak incelenmek üzere hukuk ve imar komisyonlarına havale edildi. Arsa mağdurları sorununun çözümü amacıyla komisyonların yapacağı çalışmaların önemine değinildi ve bir sonraki meclis toplantısında gelişmelerin değerlendirilmesine karar verildi.

 

Her 3 ev sahibinden 2’si evinde mevcut kiracı olmasından dolayı maddi kaybı olduğunu düşünüyor!

Yapı Kredi'den %45,50'ye varan kaçmaz faiz fırsatı!

Akbank'tan emeklilere eylül ayı sürprizi