03 / 05 / 2024

Balıkesir Dursunbey Sanayi yolu genişletiliyor!

Balıkesir Dursunbey Sanayi yolu genişletiliyor!

Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde özellikle tonajlı araçların kullanıldığı ve darlığı sebebi ile zorluk çekilen sanayi yolu Dursunbey Belediyesi tarafından genişletilmeye başladı.



Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın geçtiğimiz yıl Keresteci esnafları ile yaptığı toplantıda gündeme getirdiği Sanayi yolu genişletme çalışmaları başladı. Aşağı Sanayi bölgesi Keresteciler sitesinde gerçekleşen genişletme çalışmaları kapsamında mevcut imar planına getirilen yolun her iki tarafında da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.


Geçtiğimiz yıl bir bölümü genişletilen ve 16 metreye çıkarılan yolun devamında süren çalışmalarda keresteci esnafları yolun genişlemesi için yerlerini Belediyeye verirken, Belediye ekipleri de imar planına göre yolda kalan bina ve girişleri yıkmaya başladı. 15 – 16 metre genişliğe sahip olacak bu yolda duvar çalışması da başlatan Belediye ekipleri, bir yanda da dolgu çalışması gerçekleştiriyor.


Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan yaptığı açıklamada; “İlçemizin ekonomi yönünden can damarlarından birisi olan sanayimize yakışmayan bu yolda genişletme çalışması başlattık. Özellikle kamyon ve tırların çalıştığı sanayimizde dar yollar sebebi ile esnaflarımız ve İlçemize gelen tüccarlar büyük sıkıntılar yaşıyordu. Biz ilçemizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Burada da Keresteci esnaflarımızın da desteği ile bu çalışmaları sürdürüyoruz. Sağolsunlar esnaflarımız bize itiraz etmeden yerlerini yol için veriyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yol bittiğinde imar planına da uygun bir hale gelecek ve yolumuz yaklaşık 8 metreden 16 metreye çıkacak” dedi.


Genişletme çalışmalarının ardından Dursunbey Belediyesi tarafından bu yolda üst yapı çalışmaları başlayacak ve yol özellikle büyük araçlar için daha kullanışlı hale getirilecek.


Balıkesir Birlik


Geri Dön