28 / 04 / 2024

Balıkesir Edremit'teki zeytinlikler imara açıldı!

Balıkesir Edremit'teki zeytinlikler imara açıldı!

Balıkesir Edremit Belediyesi Edremit Körfezi'nde bir çok dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 



Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından Güre'de olan Edremit Körfezi'nde bir çok dönüm zeytinliği konut imarına açıldı. 16 dönümlük zeytin ağaçlarının olduğu araziyi de imara açan Edremit Belediye eski Başkanı Kamil Saka, Beylikdüzü Belediyesi'nin yeni Başkanı Mehmet Murat Çalık ile Ekrem İmamoğlu'na ait 767 ada 1 parseldeki yerde çam ve zeytin ağaçları yok edildi. 

Sabah'ta yer alan habere göre, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde koltuğa oturan Ekrem İmamoğlu'nun babası bu tarihten sonra termal turizm açısından Türkiye'nin en gözde yerlerinden biri olan Güre'nin Kavurmacılar Köyü'nün neredeyse tamamını satın aldı. 

CHP'nin İstanbul adayı, tüm körfezi kuş bakışı gören köyde ayrıca 10 ayrı parsel alıp birleştirerek kendisine de bir malikane inşa ediyor. İnşaatı bitmek üzere olan malikanede çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Arsalar, kat karşılığı yapılan villa ve daireler ile alınan köy evlerinin değerinin yaklaşık 150 milyon olduğu bildirildi.

Yol için ağaçlar kesildi

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yla yakın arkadaş olan CHP'nin İstabul adayı Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu, malikanesine yol yapmak için yüzlerce zeytin ağacını ve kızıl çamları yok etti. 

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun da, ailesi için yaptırdığı 10 dönüm kuş bakışı körfez manzaralı malikaneye yol yapımı için bir çok zeytin ağacı ile çam ağacını dozerlerle yok ettiği belirtildi.


Geri Dön