01 / 05 / 2024

Balıkesir Körfez Hava Alanı Pist ve Terminali açıldı

Balıkesir Körfez Hava Alanı Pist ve Terminali açıldı

Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşa ettirilen Balıkesir Körfez Hava Alanı Pist ve Terminali törenle hizmete açıldı



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin 40 yıldan fazla zamandır terörle uğraştığını belirterek, "Bugün de PKK dediğimiz, uluslararası güçlerin oyuncağı, maşası olan ve sadece onları temsil eden bir güçle, bir mücadeleyi Türkiye, devlet olarak veriyor" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşa ettirilen Balıkesir Körfez Hava Alanı Pist ve Terminali törenle hizmete açıldı. Açılışa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir milletvekilleri, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Ulaştırma Bakanlığı bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada, tesisin ne kadar büyük önem taşıdığını bildiklerini ifade etti.

1993'ten beri bölgeyi bir vesile ile ziyaret ettiğini anlatan Çiçek, faaliyete geçen tesisin o tarihten bu yana gündemde olduğunu söyledi.

Hava alanına yönelik talebi gündemde tutanlara ve hizmete geçmesini sağlayanlara teşekkür eden Çiçek, "Bu hizmet hepimizin. Sadece 1-2 ilçenin değil, Türk milletinin malıdır, Türk milletinin hava alanıdır. Dolayısıyla meseleye böyle bakmak, bunun önemini böyle anlamak lazım gelecek. Doğru olan da budur. Bu hava alanı bölgenin atar damarı olacaktır. Ekonomik, ticari hayatına, turizmine, kültürel ve sosyal hayatına taze kan pompalayacak, yayacak ve bölgenin çok kısa sürede gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"Bu heyecanı, bu bayram sevincini yaşamak üzere geldik, ancak maalesef gece meydana gelen terör faaliyeti nedeniyle maalesef sevincimiz bir ölçüde kursağımızda kaldı" diyen Çiçek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

-"TÜRKİYE KALKINDIKÇA DÜŞMANLARI BOŞ DURMUYOR"-
Türkiye kalkındıkça, geliştikçe düşmanlarının boş durmadığını ifade eden Çiçek, Türkiye'nin bu coğrafyada Cumhuriyetle birlikte en uzun barış dönemini yaşadığını söyledi. Türklerin 1071'deki Malazgirt zaferiyle Anadolu'yu vatan tuttuklarını anımsatan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah hep de öyle olacaktır. Bütün alçaklıklara, hıyanetlere rağmen Anadolu Türk milletinin ebedi yurdudur. Bu böyle olacaktır. Zaten Anadolu coğrafyasını, bu coğrafyayı bize vatan yapan hep rahmetle andığımız aziz şehitlerimiz. Neye sahipsek onlar sayesinde sahibiz. Onun için 1071'den bu tarafa barış içerisinde yaşadığımız 25 yıl olmamış ta ki Cumhuriyete kadar. Her 25 yılda bir ya doğuda ya batıda ya kuzeyde ya güneyde bir savaşa bu millet katılmış, orada evlatlarını şehit vermiştir."

Cemil Çiçek, Cumhuriyetle, Türk milletinin bir kalkınma çabasına girdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bu millet bir kalkınma çabasını daha büyük çapta, daha çağdaş, daha modern bir Türkiye olsun diye yürüttüğü günlerde, her ne zaman ki belimizi doğrultsak, ne zaman ki kendi ayaklarımızın üzerinde dursak, ne zaman ki Türkiye bölgesinde bir güç olsa, parlayan yıldız olsa buna takoz koymak, halkımızın huzurunu kaçırmak, birliğini ve dirliğini bozmak, istikrarına darbe vurmak adına terör denilen uluslararası bir belayı bu ülkenin karşısına çıkarmışlardır. Türkiye 40 yıldan fazla bir zamandır terörle uğraşıyor. Bazen 'sağ terör' denildi, bazen 'sol terör' denildi. İsmini cismini burada söyleyip mikrofonları kirletmek istemediğim bir sürü örgütlerle bu ülkenin gencecik insanlarının, kadınların, çocukların kanları akıtıldı, 40 yılı aşan bir zamandan beri. Bugünde PKK dediğimiz uluslararası güçlerin oyuncağı, maşası olan ve sadece onları temsil eden bir güçle, bir mücadeleyi Türkiye, devlet olarak veriyor."

-"VARLIĞIMIZI, BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Çiçek, terörün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir sorunu olduğunu vurgulayarak, "Bunu siyasetin malzemesi yapmadığımız zaman, bunun üzerinden bir kavgayı sürdürmediğimiz zaman, Türkiye bu işlerin üstesinden daha çabuk gelecektir" dedi.

Türkiye'de bir yandan Balıkesir Körfez Hava Alanı açılışında olduğu gibi güzel anlar yaşanırken, diğer yandan üzücü olayların yaşandığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:
"Bunları bağrımıza basarak, acılarımızı içimize gömerek rahmetle andığımız o insanlara Fatihalarımızı eksik etmeden varlığımızı, birliğimizi sürdüreceğiz. Moralimizi bozmadan Türkiye'yi daha güçlü kılacak, devletimizi daha büyük yapacak, milletimizi daha yücelere taşıyacak kalkınma çabasını, hepimiz, iktidar, muhalefet, şu parti bu parti olmadan, şu düşünce bu düşünce ayrımı olamadan, birlik ve beraberlik içerisinde sürdüreceğiz, o zaman ülkenin geleceği daha aydınlık olacaktır, inanıyorum."

Çiçek, bundan sonra, milleti üzüntüye boğan şer örgütlerine karşı birlik, beraberlik içerisinde kararlılıkla mücadeleyi sürdürecek güce daha fazla sahip olunacağını söyledi.
AA


Geri Dön