29 / 04 / 2024

Balıkesir meydan projesinin ilk etabı tamamlandı!

Balıkesir meydan projesinin ilk etabı tamamlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir meydan projesinin ilk etap çalışmalarını tamamladı. 6 ayda yapımı biten proje alt yapı sorununu çözdü.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği desteklerle inşaatına başlanan Zağnos Paşa Camisi Meydanı ve Çevre Düzenleme Projesi'nin ilk etabı tamamlandı. Takvim'de yer alan habere göre; 6 ayda yapımı biten projeyle ilgili ilk olarak bölgede yaşanan alt yapı sorunları çözüldü. 

KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  6 ay önce başladıkları projenin kısa sürede tamamlanıp kullanıma açılması sonucundan memnun olduklarını söylerek, bölgede yapılandan daha fazla iş yapacaklarını müjdeledi. Yılmaz, kısa bir süre içerisinde sokak sağlıklaştırma çalışması başlatacaklarını kaydetti. "Gelecek nesillere aktarılacak bir meydanı şehre kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 

Balıkesir meydan projesinin ilk etabı tamamlandı!

18 YAPIDA RESTORASYON

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 tarihi yapının yenileme çalışması sürüyor. 6'sı için de proje çalışmalarını tamamladı. Estetik değerleri korunarak, modern hayatın gereksinimleriyle ilgili titizlikle restore edilen yapıların kulanılmasında ise bölgenin ihtiyaçlarına göre tespit edilecek. Belediye, ayrıca sokak sağlıklaştırma projelerini de hayata geçiriyor.

Balıkesir meydan projesinin ilk etabı tamamlandı!

ATATÜRK'ÜN KALDIĞI KONAK YAŞAYAN MEKANLAR OLACAK

İlçede bulunan tarihi yapıların şehir kültürünü oluşturan, kent bilincinin oluşturulması amacıyla önem verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat bulan tarihi mekanları bölgelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanıma açarak yaşayan birer mekan haline getireceğiz" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön