05 / 05 / 2024

Balıkesir'deki 1071 yataklı hastanenin yüzde 99'u tamam!

Balıkesir'deki 1071 yataklı hastanenin yüzde 99'u tamam!

Balıkesir 1071 yatak kapasiteli yeni hastanenin yüzde 99 oranında bittiğinin bildirilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ekiplerinin Kati Kabulü için incelemelerini başlattılar.



Yeni Hastanenin yüzde 99 oranında bittiğinin bildirilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ekiplerinin Kati Kabulü için incelemelerini başlattılar. 


BALIKESİR 1071 yatak kapasiteli yeni hastanenin yüzde 99 oranında bittiğine dair bildirimde bulunulmasının ardından, Sağlık Bakanlığı Yapı Denetim birimleri tarafından hastane içindeki 1071 oda, 33 ameliyathane, pansuman odaları, medikal cihazların yerleştirilmesi gibi tevziatın yapı konularında denetimlerin ve incelemelerin sürdürüldüğü belirtildi. Yapının kabul işlemleri konusunda çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü, hastanede eksik bölümlerin notunun yüklenici firmaya bildirildiği aktarıldı. Hastanenin kabul işlemlerinin 20-25 gün süreceği kaydedildi. 


İL sağlık Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre Balıkesir'in yeni hastanesinin kesin kabulü yapıldıktan sonra, eksikliklerin giderilmesi için 2025 günlük bir zaman verileceği ve bu eksikliklerin giderilmesinden sonra Atatürk Devlet Hastanesinin taşınma işlemlerinin başlayacağı dile getirildi. MR, Röntgen, Sindigrafi, Ultrason gibi çeşitli cihazların aliminin gerçekleştirilmek üzere olduğu ve bütün işlemlerin tamamlanarak hastanenin hizmete açılmasının Nisan sonu Mayıs ayı başlarını bulacağı vurgulandı.



Geri Dön