Kent Haberleri

Balıkesir’e Eğitim Vadisi yapılacak!

3 yıldır uğraşılan ve Belediye’nin imar planı çıkarma seviyesine gelinen proje kapsamında Sefaköy yakınlarında 600 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan vadide çok nitelikli liseler, sosyal alanlar ve spor tesisleri kurulacak.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, kentimize ‘Eğitim Vadisi’ yapacaklarını açıkladı. 3 yıldır uğraşılan ve Belediye’nin imar planı çıkarma seviyesine gelinen proje kapsamında Sefaköy yakınlarında 600 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan vadide çok nitelikli liseler, sosyal alanlar ve spor tesisleri kurulacak.


Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, il eğitimine büyük katkı sağlayacak bir projenin hazırlıklarını da tamamladıklarını açıkladı. Balıkesir merkez ve Bandırma ilçesine ‘Eğitim Vadisi’ yapacaklarını açıklayan Caner, merkeze kurulacak olan vadi için 600 dönümlük arazinin Milli Emlak’tan alındığını söyledi. Mera konumundaki arazinin 320 bin TL ot parası ödenerek normal arsaya çevrildiğini belirten Caner, geçen yıl ilk kez Batman'da 135 dönümlük bir arazi üzerinde uygulanan "Eğitim Vadisi" projesinin Balıkesir'de de hayata geçirileceğini açıkladı.



Proje hakkında bilgi veren Müdür Caner, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda uyguladığı proje ile asgari 100 dönümlük alanların tespit edilip, nitelikli liselerin bu alanlarda toplandığını bildirdi.


Ayrıca sosyal alanları ve spor tesisleriyle adeta bir üniversite yerleşkesine benzer orta öğrenime yönelik bir eğitim alanı hedeflendiğinin altını çizen Caner, “Bu proje Balıkesir'de de uygulanacak. Merkezdeki Eğitim Vadisi, Sefaköy yakınlarında 600 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak. Söz konusu arsanın Milli Emlaktan devir işlemleri tamamlandı, 320 bin TL ot parası ödenerek mera normal arsaya çevrildi. Önümüzdeki süreçte o bölgede çok nitelikli liseler, sosyal tesisler ve spor alanları faaliyete geçecek. İlimiz açısından eğitimde yeni bir ivme kazanacak” dedi.


OKULLAR TAŞINACAK

Eğitim Vadisi ile eğitimdeki kalitenin artacağını söyleyen Caner “Proje Milli Eğitim Bakanlığımızın planladığı 33 projeden birisi. Merkez ise yeni başladı. Merkezde 3-4 okulumuzda derslik açısından sorunumuz var. İkili eğitim yapıyoruz. Dersliklerin bir kısmında öğrenci sayısı fazla. Bu alanı yeni liseler yapma yanında mevcut liseleri de buraya taşıyacağız. Merkezdeki bu okullarımızı da ilkokula dönüştüreceğiz. Bu Eğitim Vadileri her şeyden önce eğitimin kalitesi açısından önemli. Bu alanlar, kamu yatırımlarının yanında özel sektörün de okullar yapabileceği bir alanlar” diye konuştu.


MİMARİ YARIŞMA DÜZENLENECEK

Eğitim Vadisine kurulacak okullar için mimari proje yarışması düzenleyeceklerini kaydeden Caner Şöyle konuştu “3 yıllık uğraşların sonuna gelindi. Bundan sonraki süreçte tüm tapu ve kurum görüşleri milli eğitim bakanlı inşaat eğitim gurp başkanlığına teslim edilecek. Ve okullar için mimari yarışma açılacak. Burası mera alanıydı, 320 bin tl ile normal arsaya çevrildi. 3 pınar köyü üstünde bulunuyor. Eğitim vadisini en büyük desteği Vali Ahmet Turhan verdi. Kendisinin çalışmaları milli eğitim camiasını motive etti. Vadi ile birlikte Balıkesir’deki eğitim kalitesi artacak” dedi.


Balıkesir Yeni Haber