Yeni Şirketler

Balkaner'in arsasına Fon makyajı fiyatı 4'e katladı

Ali Balkaner'in Marmaris'teki arazisini satmak isteyen TMSF, önce ek arsa alarak, arsayı denize sıfır yaptı. Ardından turizm alanı olarak tescil ettirdi. 10 milyon YTL bile etmeyen arazinin değeri dört kat arttı.

BATIK bankacı Ali Balkaner'in Yurtbank aracılığıyla devletten hortumladığı paraları tahsil etmeye çalışan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Marmaris'teki arsanın satış işlemi için ilginç bir yöntem geliştirdi. Balkaner'in Marmaris, Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan 33 bin 725 metrekare arsasının değerini artırmak için denize sıfır bölümünde yer alan 4 bin 274 metrekare ve 2 bin 771 metrekare 2 ayrı arsayı satın aldı. Böylece denize sıfır 40 bin 770 metrekarelik büyük bir arsa elde etti. Bununla da yetinmedi arsanın imar planlarında turizm alanı olarak tescillenmesini sağladı.


5 YILDIZLI ARSAYA REKOR FİYAT


ALİ Balkaner'in arsasına 5 yıldızlı otel ruhsatı da alan TMSF, denize sıfır muhteşem doğa manzarası içerisindeki arsayı 39 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar, TMSF'nin elindeki arazinin eski haliyle 10 milyon YTL bile etmeyeceğini söyleyerek denize sıfır hale getirilmesi ve imar planındaki değişiklikle 5 yıldızlı otel ruhsatı alınarak 39 milyon YTL'dan çok daha fazla fiyata satılabileceğini belirtti.


MARMARİS'İN KALBİNDE BULUNUYOR


TMSF tarafından satışa çıkarılan arsa, son yıllarda turizm patlaması yapan Marmaris Kemeraltı Mahallesi, Kenan Evren Caddesi cepheli. Arsa bölgesi, alışveriş ve turistik otel yoğunluklu olarak kullanılıyor. Birleştirildiğinde denize ve ana artellerden Kenan Evren Bulvarı'na yaklaşık 150 metre uzunluğunda cephesi olan arsanın yakınında; Migros, Marmaris Emniyet Müdürlüğü, Marmaris Gold Center, Forum Outlet Center, Sahil Sitesi, Ayderia Otel, Orkide Otel, apart oteller ve plaj yer alıyor.



Ali Balkaner'e zimmet suçundan 11 yıl hapis



YURTBANK'IN zarara uğratılmasına ilişkin yargılandığı davada hakkında zimmet suçundan verilen 5 yıl 6 ay 20 gün hapis ve 555 bin 500 YTL'lik para cezası Yargıtay tarafından aleyhine bozulan bankanın eski sahibi Ali Avni Balkaner, bu kez 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ve 8 milyon 356 bin 216 YTL adli para cezasına çarptırıldı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, Balkaner'in Landesbank Berlin'de depo edilen 10 milyon doları, 25 Ekim 1999 ve 16 Aralık 1999 tarihlerinde kendi grup şirketlerinin lehine geri dönmemek üzere kredi kullandırmak suretiyle bankayı zarara uğratarak menfaat temin ettiğini belirtti.



NİHAT ULUDAĞ