Sektörel

Balnak Logistics Group 2010'da büro açacak!

Balnak Logistics Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kosta Sandalcı, son yıllarda Kuzey Afrika pazarının parladığını belirterek, "Kuzey Afrika'da 2009'un sonu, en geç 2010'un ilk 4 ayında bir büro açılışı yapacağız" dedi

Kosta Sandalcı, lojistik sektörünün yarattığı fırsatlar ve tekrar canlanmaya başlayan inşaat sektöründeki yeni pazar imkanlarını değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında, Balnak olarak 2008 yılının Mart ayında yerel bir lojistik firmasını bünyelerine katarak büyümeye devam ettiklerini ve cirolarını 130 milyon avrolara çıkarttıklarını bildirdi.

Sandalcı, "Daha da güçlenmek açısından bünyemize şirket katma çalışmalarımız var. Burada da öncelik deniz ve hava taşımacılığında. Karayolu taşımacılığında maksimum noktadayız" dedi. Hedef piyasalarda son yıllarda Kuzey Afrika'nın yıldızının parladığını, burada da Libya'nın ön plana çıktığını ifade eden Sandalcı, "Bunların ardından Rusya, Türk Cumhuriyetleri geliyor" şeklinde konuştu. Sandalcı, "Kuzey Afrika'da 2009'un sonu, en geç 2010'un ilk 4 ayı içerisinde bir büro açılışı gerçekleştireceğiz. Afrika pazarında ise birinci sırada en cazip sektör olarak inşaat geliyor. Tekstil taşıdığımız Fas da en önemli niş pazarlardan" dedi.

"CİROMUZUN YÜZDE 4'Ü İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN GELİYOR"
Türkiye'de inşaat şirketlerinin genelde Ankara'da konumlandığı söyleyen Sandalcı, Balnak olarak önümüzdeki süreçte Ankara'da da bir ofis açmayı düşündüklerini kaydetti. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sandalcı, 130 milyon avroluk cirolarının yaklaşık yüzde 4'ünün inşaat sektöründen geldiğini belirtti. Kosta Sandalcı, "İnşaat sektörünün yurt içi ayağı krizden daha fazla etkilendi. İnşaat sektörünün yurt içindeki düşüşü yüzde 40-50'lerde, yurt dışının bizde hissedilen payı ise yüzde 20'ler seviyesinde" şeklinde konuştu. TCDD'nin 14 Ağustos'ta İstanbul Haydarpaşa'dan Pakistan İslamabad'a tren seferi başlatacağını da duyuran Sandalcı, bunun o bölgelerde faaliyet gösteren Türk inşaat firmalarının büyük ilgisini çekeceğini kaydetti.

Sandalcı, ciro hedeflerine ilişkin olarak da "Hedefimiz en azından geçen seneki ciroyu tutturmak olacaktır. 125-130 milyon avro civarında bir ciroyu hedefledik. Büyümeyi bu sene daha kısıtlı bir şekilde gerçekleştireceğiz" diye konuştu. "Ekonomik krizde dip görüldü mü?" şeklindeki bir soru üzerine de Sandalcı, "İyimserim. 'W' değil 'V'nin altından geldik, hafif hafif yükseliyoruz" dedi.
AA