Genel

Bamtur, Black Diamond'u yüzer otel yapacak!

Bamtur, Fashion TV'nin ünlü tatil cennetlerinde partilerini düzenlediği Black Diamond'u satın almak üzere harekete geçti

Deniz Line'a ait Ankara Feribotu'nu eylüle kadar kiralayıp içini her şey dahil otele çeviren Bamtur'un Genel Müdürü Bertan Aner, buraya gösterilen ilgi yoğun olunca şimdi de Fashion TV'nin ünlü tatil cennetlerinde partilerini düzenlediği Black Diamond adlı gemisine gözünü dikti. Gemiye sahip olmak için 2.5 milyon doları gözden çıkardığını belirten Aner, yapacakları 4 milyon dolarlık tadilattan sonra yüzer otellerin en lüksünü denizlere çıkaracaklarını ifade etti.

Bertan Aner, geminin 'seyir izni' olmadığı için ucuz fiyata satışa çıkarıldığını, aldıktan sonra 'yürümesi için' Türkiye'deki terhanelerde yaklaşık 4 milyon dolarlık harcama yapacaklarını söyledi. Aner, "Fashion TV'nin Black Diamond adlı gemisi için teklif verdik. Şu anda seyir izni yok. Yürümesi için Türk tershanelerinde 4 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 250 kişi kapasitesinde parti havalı lüks bir gemi. Gemi ucuz ancak yapımı çok pahalı olacak. Bunda Ankara feribotunun bir ileri noktasına gideceğiz" diye konuştu.

YURTDIŞI YÜZDE 300 ARTTİ
Bu yıl ekonomik krizin ardından insanların tatil ihtiyaçlarının en yüksek noktaya ulaştığını belirten Aner, portföylerinin yüzde 25'ini sadece Mart ayında sattıklarını söyledi. Aner şöyle devam etti: "Bu yıl yurtdışına gönderdiğimiz insan sayısı yaklaşık yüzde 300 oranında arttı. Mısır başta olmak üzere Yunanistan, Paris, Barselona ve Roma gibi destinasyonlara çok tatilci yollayacağız."

Yıllık 97 milyar sterlin geliriyle dünyada turizmden en çok kazanan ülkelerin başında gelen ingiltere, bu rakamı daha da yukarılara çekerek ekonomik krizin etkilerini azaltmak için yeni bir 10 yıllık plan hazırladı. Ülke turizminin resmi organizasyonu VisitEngland'ın açıkladığı plana göre  'fokuslanma' stratejisiyle 50 milyar sterlin ekstra gelir ve 225 bin kişilik yeni istihdam amaçlanıyor. Yeni planda hazırlanacak yeni yasalarla turizmde faaliyet gösteren özel ve kamu kuruluşlarının yeni organizasyonlarla bir araya getirilerek ortak iş yapmalarının yolu açılacağına  yer verildi, ingiltere'de turizm sektöründe direkt olarak 2 milyon kişi çalışıyor. VisitEngland, 2012 yılında Londra'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda ülkenin kültürel özelliklerini sonuna kadar tanıtılıp ülkenin popülaritesinin dilden dile dolaşmasını planlıyor.
Habertürk