İmar

Bandırma semt pazarı ne zaman hizmete girecek?

Bandırma’da semt pazarlarının kapatılıp 2016 yılı Haziran ayında hizmete girmesi planlanan kapalı pazar yerinde toplanarak her gün pazar kurulacağı söylentilerine pazarcı esnafı tepki gösterdi. ...

Bandırma Sebze Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel , “Böyle bir hareket halkımızın sebze meyveyi taze ve ucuz tüketememesine yol açar. Binlerce vatandaşımızı mağdur edecek uygulamaya pazarcı esnafı olarak karşı çıkarız” dedi.

Bandırma Sebze Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, semt pazarlarının kapatılıp yeni Pazar yerinde toplanması gibi bir durumda birçok sorunun ortaya çıkacağını vurguladı. Gürel açıklamasının devamında, “Bandırma’da Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri farklı bölgelerde kurulan üç semt pazarı var. Bu pazarlar kapatılıp yeni yapılan yerde toplanırsa ulaşım konusunda büyük sorunlar doğurur. Pazartesi pazarından faydalanan Sunullah, Bentbaşı, Dere ve 17 Eylül Mahallesi sakinlerine, Perşembe pazarından faydalanan Paşabayır mahallesi sakinlerine ve Cuma Pazarından faydalanan İhsaniye, 100. Yıl ve Kayacık Mahallesi sakinlerine bu durumu izah edemezsiniz. Böyle bir hareket binlerce insanı mağdur eder. Ulaşım maliyetleri artacağından vatandaşlar pazarlara gitmekten kaçınır” dedi.

Vatandaşların taze ve ucuz ürün bulamama durumuyla karşı karşıya kalacağına dikkat çeken Gürel, “Pazarların en büyük özelliği tazeliği, çeşitliği ve ucuzluğudur. Bu uygulamayla ortaya çıkacak sorunlardan biri de bu. Halkımıza büyük mağduriyet yaratacak bu düşünce umarım söylenti olarak kalır ve eyleme dönüşmez” uyarısında bulundu.  Pazarcı esnafının müşterisine taze ürün ulaştırmak için Pazar kurulmadan bir gün önce taze mal temin ettiğini kaydeden Gürel, “Her gün Pazar kurulması durumunda bu ortadan kalkacak ve vatandaşlar haliyle ihtiyaçlarını sağlıklı karşılayamayacaklar” diye konuştu. Vatandaşlardan yeni semt pazarları kurulması yönünde talepler varken böyle bir konunun gündeme gelmesine çok şaşırdığını belirten Başkan Gürel,  semt pazarlarını tek bir yerde toplamak yerine Bandırma genelinde uygun görülen yerlerde imar planında değişiklikler yaparak kapalı semt pazar yerleri oluşturulmasının daha uygun olacağı önerisini getirdi.

Her gün Pazar olması durumunda pazarcı esnafının da maddi açıdan büyük yara alacağına dikkat çeken Başkan Gürel, “Bu uygulamayla pazarcı esnafı mahalle aralarında türeyen alışveriş merkezlerine kurban edilmiş olur. Vatandaşlarda pazardan ucuza alacağı ürünü marketlerden daha pahalıya almış olur" diye konuştu.



Genç Bayrak