02 / 05 / 2024

Bandırma'da Rüzgar Kuleleri Fabrikası kurulacak!

Bandırma'da Rüzgar Kuleleri Fabrikası kurulacak!

Faik Çelik Holding ve İspanyol Gestamp Wind Steel GESBEY tarafından Rüzgar Kuleleri Fabrikası´nın inşaatına başlandığı bildirildi



Faik Çelik Holding ve İspanyol Gestamp Wind Steel ortaklığında 30 milyon avro yatırımla Balıkesir´in Bandırma ilçesinde kurulması planlanan GESBEY Rüzgar Kuleleri Fabrikası´nın inşaatına başlandığı bildirildi.

Faik Çelik Holding´den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) 47 bin metrekare alan üzerinde inşaatına başlanan, yıllık 450´den fazla kule üretim kapasitesine sahip olması ve 300 kişiye istihdam sağlaması öngörülen fabrika, 2010 yılı sonunda faaliyete başlayacak.

Fabrikada 50-100 metre yükseklik ve 6 metre çapa kadar üretilecek rüzgar kuleleri, Türkiye pazarı dışında son yıllarda rüzgar piyasasında gelişme gösteren Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan´a ihraç edilecek.

Gestamp A.Ş´nin bir kolu olan Gestamp Wind Steel, Türkiye dışında İspanya ve Brezilya´da rüzgar kuleleri üretimi yapan şirketlere sahip bulunuyor.

Rüzgar kulelerinin dünya çapında en önemli ana tedarikçilerinden biri olan İspanyol ortak Gestamp Wind Steel, İspanya, Brezilya ve Türkiye´nin yanı sıra Güney Amerika, Hindistan ve Çin´deki yatırım projelerini de tamamlama aşamasına geldi.
AA


Geri Dön