29 / 04 / 2024

Bank Asya, yurtdışındaki ilk şubesini Erbil’de açtı!

Bank Asya, yurtdışındaki ilk şubesini Erbil’de açtı!

Bank Asya, yurtdışında ilk şubesini Kuzey Irak’ın ticaret merkezi olan Erbil kentinde açtı. Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, Erbil'de açılan şube sayesinde Irak’taki bir çok alanda bankacılık yetkisini elde ettiklerini dile getirdi...



Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, Erbil’in yanı sıra, Bağdat’ta da şube açmak istediklerini söyledi. Türkiye’den Irak’a ihracatın artması nedeniyle, Türk bankalarının bu bölgeye olan ilgisi artıyor.  Sermayesi ve altyapısının kendisine ait olduğu yurtdışındaki ilk şubesini Erbil'e açan Bank Asya'nın Genel Müdürü Abdullah Çelik, Erbil’i “Kuzey Irak’ın ticaret merkezi” olarak adlandırdı. 


Müşterilerinin ticaretini ve tüm yatırımlarını finanse edeceklerini söyleyen Çelik, faaliyetlerine taşıt ve konut kredisi ile başladıklarını, hedeflerinin sadece buradaki Türkler değil, Iraklı şirketler de söyledi. Şubenin faaliyete 6 ay önce başlayıp, küçük çaplı krediler vermeye başladığından bahseden  Çelik : “Bazı büyük şirketlerle taşıt kredisi anlaşması yaptık. O şirkete araba almak için gelenler kredi kullanabiliyor. Şubemizde mevduat topluyoruz. Türkiye’den de buraya kredi açılabiliyor. Dış ticaret işlemleri ve teminat mektupları konularında bir takım boşluklar var. Biz bu boşluklar için çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.


Geri Dön