29 / 06 / 2024

Bank of America' dan altın için yeni tahmin geldi! Tarih vererek duyurdu! 

Bank of America' dan altın için yeni tahmin geldi! Tarih vererek duyurdu! 

Altın fiyatları gündemden düşmezken, ABD'li Bank of America'dan da yeni tahmin geldi. BofA ticari olmayan altın talebi ve Fed'in faiz indirimiyle altının ons fiyatının 12-18 ayda 3 bin dolara ulaşacağını açıkladı.



Gündemden düşmeyen ve yatırımcılar tarafından da olduça yakından takip edilen altın fiyatları uluslararası piyasalarda 2 bin 326 doların üzerinde seyrederken ABD'li Bank of America’dan da çok konuşulacak bir tahmin geldi.

Hem altın almak isteyenler hem de altın satmak isteyenler altın fiyatlarının nereye gideceğini merak ederken, BofA da yeni tahminini duyurdu.

CNBC-e’de yer alan habere göre Bank of America analistleri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatının önümüzdeki 12-18 ay içerisinde ons başına 3 bin dolara ulaşacağını öngördü. Söz konusu bu tahmin altın fiyatlarında yüzde 30'a yakın artış anlamı taşıyor.

Konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altında yaşanan artışın ticari olmayan talebin artmasına bağlı olduğunu kaydeden analistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz indiriminin bunu tetikleyebileceğini ve fiziksel şekilde desteklenen altın ETF'lerine girişlere ve daha yüksek işlem hacimlerine yol açabileceğini bildirdi.

Bank of America dan altın için yeni tahmin geldi! Tarih vererek duyurdu! 

Açıklamalarında Merkez bankası alımlarının da bir diğer faktör olduğuna değinen ABD'li Bank of America analistleri, "Doların döviz portföylerindeki payını azaltmaya yönelik bir baskının muhtemelen daha fazla merkez bankası altın alımını tetikleyeceğini kaydederek, bu değişimin altının uzun vadeli bir değer deposu, enflasyona karşı koruma ve etkili portföy çeşitlendiricisi olma statüsünden kaynaklandığını belirtti.

Peki altın fiyatları bugün ne kadar? 25 Haziran 2024 gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte kapalıçarşı gram altın ve çeyrek altın fiyatları...

GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI 25 HAZİRAN 2024

GRAM ALTIN FİYATLARI 25 HAZİRAN 2024
Alış fiyatı: 2.471,59 TL
Satış fiyatı: 2.521,58 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI FİYATLARI 25 HAZİRAN 2024?
Yeni çeyrek alış fiyatı: 4.024 TL
Yeni çeyrek satış fiyatı: 4.093 TL
Eski çeyrek alış fiyatı: 3.999 TL
Eski çeyrek satış fiyatı: 4.070 TL

 

İnşaat sektörü yavaşladı!

Asma Bahçe Villaları’nda lansmana özel arabanı ver tapunu al kampanyası!

Yeşil GYO Innovia 4'te kat irtifakı kurulduktan sonra inşaat devam edecek: 2 yılda teslim edilecek!


Geri Dön