Kent Haberleri

Bank Of America resmen açıkladı! Dolar tamamen böyle olacak!  Doları olanlar bu rakamı görünce yerinde duramayacak

Bank Of Amerika, Türk ekonomisine yönelik bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapora göre, ekonomide dengelenmenin olması için dolar/TL kurunun yüzde 15-25 düzeyinde artması gerektiği belirtildi.

Bank of America ekonomistlerinden Zümrüt İmamoğlu, Merveille Paja, David Hauner ve Mikhail Liluashvili'nin imzalı raporuna göre gerçekleşen cari denge rakamlarının uzun vadeli normlar ile kıyaslandığı banka modelinin Dolar kurunun adil değerinin 24 TL olması gerekiyor.

BANK OF AMERİCA RESMEN AÇIKLADI!

Bank Of America ekonomistleri, Türk lirasının olması gereken değerinden daha değerli olması için döviz kuru beklentilerini opsiyonlar yerine forwardlar üzerinden ifade etmeyi tercih ettiklerini söyledi. 

Raporda şu ifadelere yer verildi: ''Ortodoks politikalara dönülürse ve politika faizi yüzde 50’ye çıkarsa, 10 yıllık tahvil getirisinin, bizim hesapladığımız adil değeri olan yüzde 28’i aşarak, yüzde 29 yüzde 30’da tepe yapacağını düşünüyoruz.

Seçimi kim kazanırsa kazansın ekonomide dengelenme için dolar/TL kurunda yüzde 15 yüzde 25 artış gerektiğini tahmin ediyoruz.

Bu, dolar kurunun bu seviyenin de üzerine çıkabileceğini gösteriyor çünkü para birimleri sıklıkla adil değerlerinin üzerinde işlem görürler'' ifadelerine yer verdildi. 

DOLAR/TL NE KADAR? BUGÜN DOLAR KAÇ LİRA? 4 NİSAN 2023 DOLAR KAÇ TL?

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL kuru, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 19,1960 liradan tamamladı. Dün yüzde 0,5 azalışla günü 102 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışa paralel seyrediyor. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1,0910 seviyesinden alıcı buluyor. Dolar/TL alış fiyatı 19,63 TL, satış fiyatı 19,66 TL'den işlem görüyor. 

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? sorusuna net cevap geldi! Rakam verildi! Bunu yapan çok pişman olacak

Altın sahaların tozunu attırmaya geliyor! Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni senaryoyu açıkladı!