Ekonomi

Bank of America'dan 2023 işsizlik şoku öncesinde hisseleri satın tavsiyesi!

Bank of America stratejistleri hisse senedi yatırımcıları işgücü piyasasında görülen soğuma ve Fed politikalarında daha yumuşak bir duruş yaşanacağı beklentileriyle ortaya çıkan iyimserliğin haddinden fazla olabileceğini söyledi. Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler, küresel hisse senedi fonlarının son 3 ayın en büyük haftalık çıkışlarını gerçekleştirdiğini gösteren bir notta, "Bizim gibi düşüş beklentisi olanlar 2023 yılındaki işsizliğin, enflasyonun 2022’de ‘Ana Cadde’ Tüketici Güveni için olduğu kadar şok edici olacağından endişe ediyor" diye konuştu

Bank of America stratejistleri hisse senedi yatırımcılarının gittikçe soğuyan işgücü piyasası ve Fed ekseni etrafındaki iyimserliğinin çok fazla abartıldığını ifade ederken gelecek yıl iş kayıplarında yaşanacak olası bir artış öncesinde rallinin satılmasını tavsiye ediyor.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler, küresel hisse senedi fonlarının son 3 ayın en büyük haftalık çıkışlarını gerçekleştirdiğini gösteren bir notta, "Bizim gibi düşüş beklentisi olanlar 2023 yılındaki işsizliğin, enflasyonun 2022’de ‘Ana Cadde’ Tüketici Güveni için olduğu kadar şok edici olacağından endişe ediyor" diye konuştu. Ekip 2023 yılının ilk yarısında hisse senetleri yerine tahvilleri tercih ettiğini tekrar ederek, "Buradan risk rallileri satıyoruz" dedi.

Hisse senetleri, Fed'in bir resesyondan uzaklaşmak için enflasyonu zamanında dizginleyebileceğine dair yapılan yatırımlar sayesinde son iki ayda toparlanmıştı.

Bu tahmin, bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının faiz artırımlarının hızını yavaşlatmaya hazır olduğunun sinyalini vermesinin ardından daha da güçlenmişti, ancak görünüme ilişkin önemli bir ipucu son istihdam raporu olacak.

Ekonomistler, gelen verilerin işgücü talebinin azaldığını göstermesini bekliyordu ancak gelen verilere göre işsizlik geçen aya göre aynı kaldı. Ekonomistler, istihdamı arzla daha uyumlu hale getirmek ve ücret artışını kontrol altına almak için daha büyük bir yavaşlama gerektiği görüşünde.

Bank of America, hisse senetleri üzerindeki olumsuz görüşünde yalnız değil. JPMorgan Chase & Co. ve Goldman Sachs Group Inc.'deki piyasa stratejisi ekipleri de ekonomik durgunluk korkularının ortasında 2023 yılının başlarında daha fazla düşüş olacağı konusunda uyarı yaptı.

Bank of America'nın notuna göre, küresel hisse senedi fonlarında ABD hisse senetlerinin öncülük ettiği harekette kasım ayının son gününe kadar olan haftada 14,1 milyar dolarlık çıkış oldu.

EPFR Global verilerine atıfta bulunan notta, küresel tahvillerden yaklaşık 2,4 milyar dolar çıkarken, nakit fonların 31,1 milyar dolar girişi olduğu tespit edildi. Avrupa hisse senedi fonlarında da, arka arkaya 42. haftada itfa duyurdu.

TOKİ'den vatandaşlara uyarı: Sakın itibar etmeyin, suç duyurusunda bulunun!

Reşat Lira’dan sonra Reşat Beşli de geliyor! Piyasada olacağı tarih açıklandı

Gram altın rekordan rekora koşarak baş döndürüyor! 2023 yılında altın bu kadar olacak!