03 / 05 / 2024

Banka hesabını başkasına kullandıran yandı! 

Banka hesabını başkasına kullandıran yandı! 

Son zamanlarda ortaya çıkan dolandırıcılık yöntemleri adeta ağızları açık bırakırken konu ile ilgili bir paylaşım da Avukat Esat Özel'den geldi. Avukat Özel paylaşımında "Banka hesabınızı kimseye kullandırmayın" diyerek çok önemli uyarılar yaptı. İşte o paylaşım...



Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen teknolojinin yararları olduğu kadar zararları da var. Teknoloji geliştikçe, dolandırıcılık yöntemleri de bununla birlikte gelişirken akla hayale gelmeyecek yöntemler türedi.

Son zamanlarda ortaya çıkan dolandırıcılık yöntemleri adeta ağızları açık bırakırken konu ile ilgili bir paylaşım da Avukat Esat Özel'den geldi. 

Konuyu resmi X hesabı https://twitter.com/turk_avukat üzerinden paylaşan avukat Esat Özel, "Banka hesabınızı kimseye kullandırmayın. Arkadaşınız sandığınız kişi “Para gelecek ancak hesaplarımda bloke var, o yüzden senin hesaba para atsınlar sende bana ver” der ve sizde iyilik yaptığınızı zannedersiniz ancak işin aslı öyle olmayabilir." ifadelerini kullandı.

Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Size önemsiz gelen ancak suçtan (yasa dışı bahis, şantaj, uyuşturucu ticareti, dolandırıcılık) elde edilmiş olma ihtimali olan parayı hesabınız üzerinden temin ederler. Hiç önemsemediğiniz böyle bir hadiseden dolayı bir süre sonra kendinizi yargılanırken bulabilirsiniz.

Söz konusu para sizin hesabınıza yattığı ve para çekme işlemini de siz gerçekleştirdiğiniz için maddi menfaati siz elde etmiş sayılırsınız. Bu hususta elinizde bir delil de olmaması hâlinde savcıyı-hâkimi bu duruma inandıramazsınız. 

İyilik yapayım derken bir anda arkadaş kurbanı olabilirsiz.

Bir meslektaşımızın dosyasından alıntıdır; Sanık savunmasında özetle hesabını halasının komşusu olan V...un hesaplarında sıkıntı olması nedeniyle istemesi üzerine ona verdiğini, hesabına 15.000 TL geldiğini, bu parayı şubeden çekip V...'a verdiğini, V...'ın bunun karşılığında kendisine 200 TL para vermek istediğini ancak kendisinin kabul etmediğini beyan ederek suçlamayı kabul etmemişse de;..........................
Sanığın Nitelikli Dolandırıcılık suçundan dolayı sabit olan eylemine uyan TCK.nun 158/1-l-son maddesi uyarınca sanığın kişiliği, sosyal durumu, suçun işlenmesindeki özellikler ve meydana gelen zarar nazara alınarak takdiren 4 YIL HAPİS VE TCK 158/1-son maddesi son cümlesi uyarınca adli para cezasının miktarı elde edilen menfaatin iki katından az olamayacağından elde edilen menfaatin 14.921,66 TL olduğu gözetilerek 1493 GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA....

 

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Avukat Esat Özel'in paylaşımına gelen yorumlar...

 

1957 yılında İETT çalışanları için Şişli'ye site yapılmış!

“Buralarda malda kalın” diyen gayrimenkul uzmanı yatırım için o ülkeyi işaret etti!

İstanbul'dan  Ankara  tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 


Geri Dön