20 / 05 / 2024

Banka kredileri ile konut alınıp yuva kurulabilir!

Banka kredileri ile konut alınıp yuva kurulabilir!

Yen evlenecek çiftler biraz da borçlanarak kevlenmeden önce ev sahibi olup evlerini döşeyebiliyorlar. Garanti Bankası, Akbank ve Yapı Kredi'nin mortgage kredilerine ek olarak çeşitli markalar da kampanyalarla yeni evleneceklere kolaylık sağlıyor



Yasemin ve Şenol Buran, uzun süren sevdalarını artık evlilikle taçlandırmak istiyordu. Ama her seferinde düğün, ev döşeme, balayı gibi masraflar gözlerini korkuttuğu için sürekli ertelemek zorunda kalıyorlardı. En sonunda gözlerini karartıp borçlanarak da olsa bir yuva kurmaya niyetlendiler. Kiralık bir evde oturmak niyetinde değillerdi. Göçebe bir yaşam ve ev sahibiyle uğraşmak gibi sorunlar istemediklerinden öncelikle ev sorununu halletmek amacındaydılar.

Ama nasıl bir ev
Baş başa verip standartlarını belirlediler. Öncelikle depreme dayanıklı ve güvenli olsun istiyorlardı. Sonra ulaşım kolaylığı ve sosyal alanları da cezbedici olmalıydı. Ve tabii ki fiyatı.

Önce "mortgage kredileri"ni araştırmaya karar verdiler. Akbank, Garanti, TEB ve Yapı Kredi Bankası'nın şubelerine giderek ev kredisi hakkında bilgi aldılar. İlk durakları Akbank'tı. Bankanın "Kırmızı Ev" kampanyası çok hoşlarına gitti. Bu kampanya kapsamında ev kredisi kullananlar, anlaşmalı markaların özel olarak sunduğu indirim kampanyalarından yararlanacaktı.

Akbank'tan sonra Garanti Bankası'nın kapısını çaldı Yasemin ve Şenol. Garanti Bankası'nın da müşterinin ödeme gücüne ve ihtiyacına bağlı olarak taksitlendirme yaptığı mortgage ev kredileri 240 aya varan farklı vade seçenekleri mevcuttu. Örneğin yeni evlenen çiftlerin de eğer evlilik öncesi harcamaları arttıysa, taksitlerini ödemeye krediyi kullandıktan sonra 6 aya kadar erteleyerek başlayabilecekleri "Şimdi Al Sonra Öde Mortgage" ürün seçeneği önerisi çok hoşlarına gitti.

 'Yuvayı dişi kuş yapar'
 Yasemin Buran, "yuvayı dişi kuş yapar" sözünden hareketle önce İstanbul'da yapılan yeni siteleri tek tek araştırdı. Sonunda inşaat kalitesini ve projelerini beğendikleri Teknik Yapı'nın kapısını çaldılar. Teknik Yapı'nın Maltepe-Dragos'ta yaptığı Deluxa Dragos projesi tam hayal ettikleri bir evin kapılarını aralayabileceği bir projeydi.
Teknik Yapı, Deluxia Dragos projesindeki peşinat oranlarını yüzde 1 'e kadar indirmişti, faiz oranını da yüzde sıfır olarak belirlemişti. "Yeni bir yıl, Teknik Yapı'dan yeni bir daire" sloganı ile kampanya başlatan Teknik Yapı, 1184 liradan başlayan peşinat imkânı sunuyordu.

"Yeni bir yıl, Teknik Yapı'dan yeni bir daire" kampanyası, yüzde 1 peşinata bağlı olarak ödeme şartlarında da isteğe bağlı farklı ara ödeme alternatif kapılarını açıyordu. Bu ödeme seçeneğinde yüzde 1 peşinat ile daire almak isteyenler altı ayda ödeme yaparak kanuni peşinat yükünü üç eşit takside bölme imkânına kavuştuğunu da öğrenince "tamam" dediler. Bankadan ev kredisi şimdilik kullanmayacaklardı. Teknik yapıdan alacakları daire de Kasım 2013'te teslim edileceği için şimdilik 3+1 kiralık bir daire bulacaklardı. Birkaç günlük emlak ilanlarıyla bir buçuk yıl oturacakları daireyi de bulmakta zorlanmadılar.
Garanti Bankası'nın evlilik harcamaları nedeniyle nakde sıkışan ve mobilya, beyaz eşya, balayı gibi ihtiyaçları için kredi kullanmak isteyen müşterilerine düşük faizli ve kolay ödenebilir taksitli yılbaşı kredilerini öğrendiler. Evlilik harcamaları için aldıkları kredi ile kiralık evlerini döşemeye başladılar. Kiralık evleri yeni yapılmış mutfak ve kombisi henüz takılmamıştı. 
Kiradan düşme koşuluyla bu ihtiyaçlarını da kendileri giderecekti. 

Salonlarına LG Electronics, Smart Cinema 3D TV aldılar. 55 inç modelini tercih eden Şenol ve Yasemin, 3D gözlükleriyle sinema izlemenin hayalini şimdiden kurmaya başladı bile. Diğer iki odaya da Vestel'in yeni LED televizyonu internet ve televizyon içeriğini bir araya getiren smart TV aldılar. 106 ekran 42 inç olanı 1849 liradan, 82 ekran 32 inç olanı da 1349 liradan satın aldılar. LG Electronics'e girmişken buzdolabını da hallettiler. Üstelik buharlı fırın hediyesiyle birlikte.

Miele'den ekolojik bir çamaşır makinesini alan Şenol ve Yasemin Buran, mutfaklarını lineadekordan, oturma gruplarını da Lazzoni'den seçtiler. Yatakları hem ortopedik hem anti-stress ve anti-bakteriyel özellikli olsun istiyorlardı. İdaş ve Yataş'tan alınan yataklarla artık evleri yavaş yavaş döşenmişti. Yasemin Hanım, perde ve nevresimleri Linens'ten beğendi. Kombi ve diğer küçük el aletleri için de Bauhaus'un yolunu tuttular. Kombi konusunda Buderus, Demir-döküm, Bosch ve Baymak arasında gidip geldiler. Henüz bu konuda karar vermediler.

Ev döşendi, sıra halayına geldi. Setur'un bu konuda avantajlı önerileri vardı. 26 Aralık'a kadar erken rezervasyon yaptıranlara yüzde 25 indirim sunan Setur'un önerisiyle Amara World Hotels'te karar kıldılar. Artık ev döşenmiş, satın alacakları ev için sözleşme yapılmış, balayı için otel ayarlanmış, sıra nikâh için gün almaya kalmıştı.
Bize de onları tebrik etmek...

Ev sahibi olma fırsatı Mortgage uzmanı Garanti'den
Mortgage, konut alımını finanse etmek amacıyla kişilere sağlanan uzun vadeli bir kredidir. Ayrıca kredinin amacı, satın alınmak istenen konutun müşterinin ödeme gücüne ve ihtiyacına bağlı olarak taksitlendirilerek finanse edilmesidir. Mortgage'ın uzun vadeli bir kredi olması nedeniyle, Garanti Bankası olarak biz de tüketiciye 240 aya varan farklı vade seçenekleri sunuyoruz. Ayrıca sertifikalı Mortgage Uzmanlan'mız sayesinde, müşterilerin ödeme gücünü, tüketicinin harcamalarını da dikkate alarak 25 farklı ürün seçeneğimizden kişiye uygun olan ürünü ve ödeme planını öneriyoruz.

Örneğin yeni evlenen çiftlerin de eğer evlilik öncesi harcamaları artıysa, taksitlerini ödemeye krediyi kullandıktan sonra 6 aya kadar erteleyerek başlayabilecekleri "Şimdi Al Sonra Öde Mortgage" ürün seçeneğimizi önerebiliriz.

Mevcutta %2 komisyon karşılığında sunduğumuz indirimli faiz oranlarımız ise;
12 ayda %0,87;
36 ayda%1,10;
60 ayda %1,11;
120 ayda %1,17
240 ayda%1,27'dir.

Evlilik hazırlıkları için destek kredisi
Garanti Bankası olarak müşterilerimize her dönemde ortaya çıkabilecek farklı ihtiyaçları için cazip destek kredisi fırsatları sunuyoruz. Evlilik harcamaları nedeniyle nakde sıkışan ve mobilya, beyaz eşya, balayı gibi ihtiyaçları için kredi kullanmak isteyen müşterilerimiz son dönemde sunduğumuz düşük faizli ve kolay ödenebilir taksitli Yılbaşı Kredileri kampanyamızdan faydalanabilirler...

Tam Destek çatısı altında sunduğumuz danışmanlık hizmetleriyle müşterilerimizin Yılbaşı Kredileri kampanyası kapsamında da kendilerine en uygun krediyi seçmelerini hedefliyoruz. Müşterilerimiz dilerlerse %0,38 faizle 5.000 TL tutarında veya 200 TL'den başlayan taksitlerle 10.000 TL, dilerlerse dosya masrafsız kredilerimizden yararlanabilirler. Üstelik 50.000TL'ye kadar ve 60 aya varan vadelerle kredi kullanarak daha yüksek tutarlı ihtiyaçlarını da uzun vadelerle karşılayabilirler.

Akbank'tan Büyük Kırmızı Ev
Akbank Büyük Kırmızı Ev'den konut kredisi kullananlar, anlaşmalı markaların Büyük Kırmızı Ev müşterilerine özel olarak sunduğu indirim fırsatlarından yararlanıyor.

Büyük Kırmızı Ev'in Aralık ayında müşterileri için bir avantajı daha var. 1-31 Aralık tarihleri arasında Büyük Kırmızı Ev'den konut kredisi alan herkes Arçelik Mini Telve kazanacak.

Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla müşterilerine sadece finansal hizmet vermeyi değil, onların hayatlarına değer katmayı da amaçlayan Akbank, Büyük Kırmızı Ev avantajlarıyla bu yaklaşımını devam ettiriyor.
Büyük Kırmızı Ev'den konut kredisi alarak ev sahibi olanlar yalnız ev sahibi olurken değil, hayallerindeki evi yaratırken de pek çok avantajdan yararlanmaya devam ediyor.

Bu amaçla oluşturulan Büyük Kırmızı Evim avantaj programıyla kredi kullandırır, sonrasında dekorasyondan tadilata, taşımadan güvenliğe pek çok markada indirim fırsatlarından yararlanmak mümkün.

Büyük Kırmızı Ev müşterileri Arçelik beyaz eşya grubunda, Intema Mutfak, Vitra ve Artema, Tepe Home, Türk Telekom-Tepe Güvenlik alarm sistemlerinde, Ulusoy Taşımacılık ve Momento hediye paketlerinde pek çok indirim avantajından faydalanabiliyor.
Ayrıca, Akbank, Aralık ayına özel konut kredisi kampanyası kapsamında, Akbank Büyük Kırmızı Ev'den 1-31 Aralık 2011 tarihleri arasında konut kredisi kullanan herkese Arçelik Mini Telve makinası hediye ediyor. Böylece, Akbank ile ev sahibi olanlar kahvelerini kendi evlerinde yudumluyor.

Cumhuriyet


Geri Dön