Ekonomi

Bankacılardan al haberi! Doların önümüzdeki günlerde kaç lira olacağını açıkladılar

Uzun bir süre sonra dolar kurunda hareketlilik başladı. Türk Lirası, dolar karşısında eriyor. Uzmanlar uyarıyor. İşte ayrıntılar…15,40 TL'yi gören dolar kuru için bankacılardan dikkat çeken tahmin geldi

Dolar kuru Türk Lirası karşısında yeniden yükselişe geçti. 15,40 TL'yi gören dolar kuru için bankacılardan dikkat çeken tahmin geldi.

Yaklaşık 19 TL’yi gören dolar karşısında Türk Lirası aralık ayının son günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile birlikte 14 TL’lere kadar düştü.

Uzun bir süre stabil ve sabit bir şekilde seyir göre altın, geçtiğimiz günlerde FED kararının açıklanmasıyla yükselişe geçti.

Haftanın başından itibaren TL, dolar karşısında erimeye devam ediyor. 12 Mayıs sabahı güne 15.34 TL olarak başlayan dolar, 15.41 TL’ye kadar çıktı.

 

UZMANLAR UYARIYOR

Dolar kurunun uzun süre sonra ise hareketlilik görmesi, yatırımcıların akıllarında soru işaretleri yarattı.

Bankacılardan ve ekonomistlerde bu  süreçte analizler gelmeye devam ediyor.

Dolar kuru için bankacılardan dikkat çeken tahmin geldi.

Reuters'a konuşan beş bankacıdan dördü dolar/TL'deki yeni bandı 15-15.5 olarak tahmin etti. Bir bankacı ise 15.5-16 bandının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Bankacılar önümüzdeki haftalarda yeni fiyatlama gerektirecek bir gelişme olmaması halinde bandın daha net seçilebileceğini açıkladı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 13 Mayıs 2022 tarihinde saat 01.19'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,39 euro 16,02 altının gramı ise 901 TL değerinde.

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş altın için sınırı çizdi! Altın fiyatları bu rakamı geçerse çarşı karışır

Son zamdan sonra et fiyatları öyle bir uçtu ki tutabilene aşk olsun! İşte 12 Mayıs 2022 kırmızı ve beyaz et fiyatları

Konut destek kredisi hakkında herkes ne diyeceğini merak ediyordu! Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan çok kritik uyarı