Ekonomi

Bankacılık endeksinde hızlı yükseliş! Borsa İstanbul'da neler oluyor? 

Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 0,35 düşüşle 4546 puandan açarken; sonrasında pozitif seyretmeye başladı. Borsa, banka hisselerindeki artıştan destek alırken; bankacılık endeksinde yükseliş gün içinde yüzde 6'nın üzerine ulaştı.   Borsa yeni günü düşüşle açarken, ardından primli seyretmeye başladı

Borsa İstanbul, seçim haftasının ilk işlem gününde hızla yükselirken;  bankacılık endeksi günü yüzde 8'in üzerinde artışla kapatmıştı. 

Borsa yeni günü düşüşle açarken, ardından primli seyretmeye başladı. Bankacılık endeksinde ise hızlı yükseliş bugün de devam ediyor. 

<#rwsim2>

BIST 100 endeksi, bugün en yüksek 4622 puanı, en düşük 4523 puana ulaşırken; saat 12.23 itibarıyla yüzde 1,08 oranında artışla 4610 puanda seyrediyor. 

Bankacılık endeksinde hızlı yükseliş! Borsa İstanbul'da neler oluyor? 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; BIST 100 endeksinde teknik açıdan, 4600 ve 4700 seviyeleri direnç, 4500 puan destek konumunda yer alıyor. Dün yükseliş eğiliminde seyreden BIST 100 endeksi, yüzde 3,66 değerlendi ve günü 4561 puandan tamamladı. 

Bankacılık endeksi yükseliyor 

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,39 değer kaybı yaşarken, ardından hızla yükseldi. 

Endeksteki yükseliş gün içinde yüzde 6'yi geçerken, şu dakikalarda yüzde 5,57 oranında değer kazanarak 4562 puanda seyrediyor. 

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,74 ile elektrik, en çok kaybettiren ise yüzde 2,29 ile ticaret olarak belirlendi. 

Küresel piyasalarda son durum ne? 

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de sürmekte olan borç krizi ve para politikasına ilişkin belirsizliklerle temkinli bir seyir izlendiğine dikkat çekiyor. 

Son dakika gelişmelerine göre, analistler, ülke ekonomisine ilişkin gelişmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğine de dikkat çekti. 

Temerrüde neden olabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunulan ABD'de, söz konusu limit ile ilgili açmaz da sürerken, Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu çerçevede Kongre liderleriyle bugün bir araya geleceğine ilişkin açıklamada yaptı. 

Bunların yanı sıra, Ekonomimcom'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre; yılsonuna göre değişime bakıldığında kur korumalı mevduat hesaplarının (KKM) da içinde olduğu TL mevduat hesapları 3,8 puan artarken DTH 2,1 puan, hisse senedi yatırımı ise 2,8 puan düşüş kaydetti. 

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Petrol fiyatları düşüşe geçti! Brent petrol fiyatı ne kadar? 9 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı