Ekonomi

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar... Dolar ise 20 liranın üzerindeki seyrini devam ettiriyor

Seçim belirsizliği geride kalırken, Borsa İstanbul ilk işlem gününü yüzde 4'ten fazla yükselişle kapattı. Dolar ise 20 liranın üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Dolarda makas kapanmayı sürdürürken, bankalar arası piyasada kurun yükselmesi ve serbest piyasada kurun düşmesi etkilerini gösteriyor. 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ilk işlem gününü yatay bir seviyede tamamlarken, bunda yurt dışı piyasaların kapalı olması da belirleyici unsurlardan oldu. 

Piyasalar şimdi, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklanmış durumda. Haber akışı ile bağlantılı şekilde piyasada hareketliliğin artması öngörülüyor. 

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Bankacılık endeksinde artış yüzde 9'u geçti 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Borsa İstanbul, seçimin ardından ikinci işlem gününe yüzde 1,51 oranında yükseldi ve 4840 puandan giriş yaptı. 

Bankacılık endeksi ise, açılışta yüzde 3,73 yükseliş göstererek 4199 puan seviyesinde seyretti. 

BIST 100 endeksi gün içinde 4830 - 4931 bant arasında hareket ederken, saat 10.41 itibarıyla yüzde 3,42 yükseliş gösterdi ve 4931 puana ulaştı. 

Bankacılık endeksinde ise, açılışın ardından artış hız kazandı ve yüzde 9'u geçti. Endeks şu dakikalarda yüzde 9,51 yükselişle 4434 puan seviyesinde seyrediyor. 

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

DOLARDA YÖN AŞAĞI MI, YUKARI MI? 

Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 20,09 lira seviyelerinde bulunurken, yeni günü 20.22 lira ile açtı.  Dolar kuru, bugün Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda 20,4220 Türk Lirası'na kadar yükselirken; gün içinde en düşük 19,8420 lira seviyesine indi. 

Euro fiyatları da gün içerisinde en yüksek 21,9128 Türk Lirası'na ulaşırken, şu dakikalarda 21,8174 lira seviyesinde seyrediyor. İngiliz sterlini ise aynı dakikalarda 25,2524 Türk Lirası seviyelerinde işlen görüyor. 

THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler?

Aile destek ödemeleri bitiyor diye sakın üzülmeyin şimdi de vatandaşlık maaşı verilecek! Bu parayı mutlaka alın!

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euronun yönü belli oldu! Elinde 1 euro bile olanlar şimdiden hazır olsun!

EYT'liler dikkat! Hangi durumlarda bayram ikramiyesi alabilirsiniz? Hemen bu detaylara bakın!