28 / 04 / 2024

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.



Açıklanan 6 aylık bilançolara göre yüzde 400'lerin üzerinde karlılık açıklayan bankacılık sektörü hisseleri tepe taklak oldu. Bankacılık sektörü hisseleri bir önceki gün yüzde 8 yükselmiş, uzmanlar yabancı ve kurumsal alıcıların gelecek bilançoların olumlu olacağına ve hisselerin nispten ucuz kaldığı için bu yükselşin söz konusu olduğunu söylemişti. Ancak rüzgar tersine döndü.  BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 61,22 puan azalırken, toplam işlem hacmi 70,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. 

Karlılığıyla göz dolduran bankacılık sektörü endeksi gün sonunda  yüzde 3,71 düşerken, holding hisseleri endeksi ise yüzde 2,85 değer kaybetti. Borsada en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 2,60 ile ulaştırma olurken, en fazla kaybettiren ise bankacılık sektörü endeksi oldu.

 BIST 100 endeksi, 3.148,82 puana ulaşarak rekor seviyeyi görmesinin ardından kazançlarının tamamını geri vererek, 3.050 puan üzerinde dengelendi.

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların karı patladı İşte kar rekortmenleri

Vatandaş borç batağına saplanırken Bankaların karı 6 ayda yüzde 400 arttı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön