Bankacılık hizmetleriyle henüz tanışmamış kadınlara müjde! Garanti’li eğitim ve iş fırsatı!
Garanti BBVA, kadınları yakından ilgilendiren bir programı başlattığını duyurdu. Henüz bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kadınları hedefleyen banka, onların aktif bir şekilde ekonomiye katılımını desteklemek amacıyla ‘Hesabını bilen Kadınlar’ programını başlattı.‘Hesabını Bilen Kadınlar’ adlı program ile banka, bugüne kadar bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kadınları desteklemeyi, onların potansiyellerini keşfetmesi ve ekonomik hayata aktif bir şekilde katılmalarını desteklemeyi hedefliyor
Garanti BBVA, büyüme stratejisi kapsamında bankacılık hizmetlerinden henüz yararlanmamış veya tanışmamış kadınlara yönelik yeni bir programa başladığını açıkladı. ‘Hesabını Bilen Kadınlar’ adlı program ile banka, bugüne kadar bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kadınları desteklemeyi, onların potansiyellerini keşfetmesi ve ekonomik hayata aktif bir şekilde katılmalarını desteklemeyi hedefliyor.
Garanti BBVA tarafından hayata geçirilen ‘Hesabını Bilen Kadınlar’ programı ile kadınların temel finansal konularda eğitim almasının yanı sıra kendi ekonomilerini yönetmelerine katkı sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi. Banka’nın, program ile ilgili eğitimleri; Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile iş birliği ile gerçekleştireceği bildirildi.
Banka’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, eğitimlerin ilk bölümünün bu ay FODER ile hizmete geçecek olan derneğin Finkurs adlı Finansal Okuryazarlık Çevrimiçi Eğitim Platformu (www.finkurs.org) üzerinden ücretsiz olarak sunulacağı bildirildi. Eğitim programları kapsamında ilgi duyan bütün katılımcılara, geleceğe dönük finansal hedefler ve finansal sağlığını korumaya yönelik neler yapılması gerektiği konusunda günlük yaşamdan örnekler içeren anlaşılır bilgilerin paylaşılacağı belirtildi.
AMAÇ FIRSAT EŞİTLİĞİ
Yeni programla ilgili açıklamalarda bulunan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, banka olarak her bireyin toplumsal ve ekonomik hayata katılmasını önemsediklerinin altını çizerek çağdaş ve güçlü toplumların temelinin fırsat eşitliği ilkesi üzerine kurulduğuna inandıklarını vurguladı. Baştuğ, Banka’nın stratejik önceliği olan ‘kapsayıcı büyüme’ hedefi doğrultusunda toplumumuzu daha da ileri taşıyacak, kendi hayatlarını yönetmelerini sağlayacak finansal bilgileri edinmelerine imkan verecek ve finansal hizmetlere erişimi mümkün kılacak projelere odaklandıklarını dile getirdi. Bu çerçevedeki çalışmalarının son adımını ‘Hesabını Bilen Kadınlar’ programı ile attıklarını kaydeden Baştuğ, hedeflerinin, kadınların finansal okuryazarlık alanındaki bilgi birikimlerini artıracak eğitimleri almalarına ve ekonomilerini yönetmelerine destek olmak olduğunun altını çizdi.
Baştuğ, programın ilerleyen aşamalarında ise kadınların emeklerini kazanca dönüştürmelerini destekleyecek ve onların istihdama katılmalarına yönelik faaliyetlere ağırlık vereceklerini ifade etti. Sözkonusu eğitim programları kapsamında; Finansal Okuryazarlık Nedir, Ne Anlama Gelir, Bütçe Oluşturma, tasarruf, birikim, kartlı ödeme sistemleri ve enflasyondan korunma yollarına ilişkin yüz yüze eğimler verilecek.
Eylül ayında ise finansal okuryazarlığın yanı sıra girişimcilik, ürün geliştirme, satış ve pazarlama geliştirme konu başlıklarını da kapsayan yüz yüze eğitimlerin KEDV iş birliğiyle hayata geçirilmesinin planlandığı aktarıldı.