Ekonomi

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, reel sektörün ardından finans sektörüne de sıçradı. Daha önce 4 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklayan Goldman Sachs, bu kez söz konusu operasyon için tarih verdi. Yeni bir yıla girilirken, bu kez kötü haber için tarih verildi

Dünyanın dev bankaları, ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle kan kaybetmeye devam ederken, çalışanları da zor günler yaşıyor. Yeni bir yıla girilirken, bu kez kötü haber için tarih verildi.

ABD merkezli dünyanın en büyük bankalarından Goldman CEO'su David Solomon, işten çıkarmalara ocak ayında başlayacaklarını duyurdu.

Bankka, Wall Street'teki işten çıkarma dalgasının en büyüğüne imza atarken, yaklaşık 4 bine yakın çalışanını işine son verileceği tahmin ediliyor.

Goldman Sachs’ın İcra Kurulu Başkanı (CEO) David Solomon, geleneksel hale gelen sene sonu mesajında, birkaç hafta içerisinde açıklanacak olan yeni işten çıkarmalar konusunda çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Edinilen bilgilere göre bankada ayrıca, üst düzey yöneticilerden de maliyetlerin azaltılması için hedef belirlemeleri talep edildi.

Personele konuyla ilgili bir mesaj gönderen Solomon dikkatli bir inceleme yürüttüklerini vurgulayarak, artışmalar devam ederken, personel sayısındaki gerçekleşecek eksiltmenin ocak ayının ilk yarısında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

YAKLAŞIK 4 BİN KİŞi!

Ekonomik faaliyeti yavaşlatan parasal koşulların sıkılaştırılması da dahil olmak üzere iş ortamını etkileyen çeşitli faktörler bulunduğunu vurgulayan Solomon, “Liderlik ekibimiz için odak noktası firmayı bu ters rüzgarları atlatmaya hazırlamak” ifadelerini kullandı.

Solomon personele yolladığı mesajında, “Dikkatli ilerlemeli ve kaynaklarımızı akıllıca yönetmeliyiz” derken, bazı kaynaklara göre Goldman'ın, kâr ve gelirdeki düşüşü kontrol altına almak için iş gücünün yüzde 8’ini işten çıkartabileceği bu oranın da yaklaşık 4 bin kişiye denk geldiği bildirildi.

DİĞER BANKALARDAN DAHA KAPSAMLI OLACAK

Kaynaklara göre, Goldman Sachs'ın planladığı işten çıkarmanın boyutu, daha önce çok sayıda çalışanını işten çıkaran Citigroup ve yaklaşık 200 kişinin iş akdini fesheden Barclays gibi diğer Wall Street şirketlerine göre çok daha büyük olacak.

Banka yöneticileri, bankanın iş gücünün 2018’in sonundan bu yana yüzde 34 arttığını ve bu senenin üçüncü çeyreği itibarıyla 49 bin üzerine çıktığını belirtti.

Analistler, Wall Street’in dev bankasının düzeltilmiş yıllık kârının gelecek yıl yüzde 44 düşebileceği öngörüsünde bulunuyor.

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak