Ekonomi

Bankada param varsa evde bakım maaşı kesilir mi? İşte yanıtlar!

Evde bakım maaşının alınması belli şartlara bağlıdır. Maaş almak için başvuru yapacak kişiler, “Bankada param varsa evde bakım maaşı kesilir mi?” sorusunun yanıtı aramaktadır. İşte detaylar!Bu yeni uygulama sayesinde SGK, bankalardan istediği kişilerin hesap bilgilerini, iş ve ev adreslerini öğrenebilir

SOSYAL HİZMETLER BANKA HESAPLARINI KONTROL EDER Mİ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın istediği kişilerin hesap bilgilerini talep etmesini sağlayan tebliğ 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe girdi. Bu yeni uygulama sayesinde SGK, bankalardan istediği kişilerin hesap bilgilerini, iş ve ev adreslerini öğrenebilir.

İşte haberin detayları…

BANKADA PARAM VARSA EVDE BAKIM MAAŞI KESİLİR Mİ?

Evde bakım aylığında hanede yaşayan, ikamet eden ve yaşayan herkesin geliri hesaplanır, değerlendirilir. Hanede yaşayanların bankadaki mevduat hesabının aylık faiz getirisi hane gelirine ekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ALAN SİGORTALI OLACAK MI?

Yaşlı ve özürlü yakınına kendisinden başka bakımını yapacak, bakacak kimsesi olmayan, bu nedenle de başka bir işte çalışamayan ve evde bakım yardımı alanlar “sosyal güvenlik” kapsamı altına alınır. Bu kişilerin sigorta primlerini devlet yatıracak, emekli olurlar.

ARALIK AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç vatandaşların bakımını üstlenen vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeme yapılıyor. Temmuz ayında evde bakım maaşı 2706 TL'den 3340 liraya çıkarılmıştı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım parası her ayın 15'inde ve takip eden günlerinde yatmaktadır. Aralık ayı ödemelerinin de 15 Aralık'ta başlayacağı düşünülüyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Evde bakım maaşına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla beraber netliğe kavuşacak. Temmuz ayında evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a çıkarılmıştı ve 2023 yılında verilecek olan evde bakım maaşı ocak ayında açıklanacak olan asgari ücret zammından sonra netliğe kavuşacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan kişiler, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile sorgulama işlemini yapabiliyor. Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak araştırmayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınmaktadır.

2023 evde bakım maaşı alanlara müjde! Evde bakım maaşı ne kadar 2023?

İstanbul’daki bir gökdelen daha icra yüzünden elden çıkarılıyor! İşte detaylar!