27 / 04 / 2024

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar aldıkları yeni kararla, vatandaşın para yatırma ve çekme işlemlerine limit sınırı getirdi. Son dönemde online  işlemlerin çoğalmasıyla artık  isteyen istediği parayı banka veznesine yatırıp çekemeyecek. Kararla birlikte ATM’den para çekme limitleri de değişti.



Bankalar para çekme ve yatırma işlemlerinde limit değişikliklerine gitti. Bankalar tarafından açıklanan yeni düzenlemeler vatandaşları şaşırtırken tepkilere de neden oldu. Pandemi sonrası başlayan evden çalışma sistemi nedeniyle birçok banka şube sayısını azalttı. Personel evden çalışmaya başladı. Bu değişimin ardından son gelinen noktada bankalar şubelerin iş yükünü azaltmak amacıyla para çekme ve yatırma limitlerinde yeni düzenlemeleri duyurdu.

Odatv.com’un haberine göre bundan sonra belirlenen tutarın altında kalan işlem miktarları artık şubelerden çekilip yatırılamayacak. Vatandaş banka şubesine gitse de bu işlemleri yapmasına izin verilmeyecek. Para yatırma ve çekme işlemleri sadece ATM’ler aracılığıyla yapılabilecek. Vatandaşın işini zorlaştıracak bu karar büyük tepkilere neden olurken, tüketici mahkemelerinin de bu karara itiraz edeceği ifade edildi.

VEZNEDEN PARA ÇEKME VE YATIRMA İŞLEMİNE SINIRLAMA GELDİ!

Bankalar, veznelerden yapılacak işlemlerde daha önce 10 bin TL olarak belirledikleri nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye yükselttiler. Yeni karar özellikle okuma yazması olmayan kişiler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emekliler tarafından büyük tepkiye neden oldu.

Açıklanan yeni kararla ilgili konuşan Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğuna dikkat çekti. Bankaların, ATM limitlerinde artışa gidecekleri ve tüm itirazlara rağmen, şube yüklerini azaltmak için belirlenen tutarın altında kalan nakit para yatırma ve çekme işlemlerini sadece ATM'ler üzerinden yapacakları iddiası gündeme geldi.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı olarak alınan kararla ilgili açıklama yaptı. Babuşcu "Veznelerin para çekme işlemleriyle meşgul olması, kredi kartı, kredi ve ek hesap satışı yapamamaları nedeniyle bu uygulamaya geçtiklerini” ifade etti.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!
Son dakika! Bakan açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam geliyor!
6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut vaadi neydi, iktidar yapmayı planladığı kaç konutu tamamladı?

 

 


Geri Dön