Ekonomi

Bankalar EYT’liler için şaha kalktı! EYT'lilere özel promosyon yarışları tozu dumana katacak!

EYT düzenlemesinin ardından bankalar milyonlarca vatandaşı müşterileri yapmak için harıl harıl çalışmaya başladı. İşte detaylar!EYT'liler ise, promosyon ücretinin en az 8 bin 500 TL olmasını istiyor

EYT 2 milyon 250 bin kişiyi emekli yapacak kanun düzenlemesi önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı'na sunulacak. EYT'liler ise, promosyon ücretinin en az 8 bin 500 TL olmasını istiyor. Peki son durum ne? İşte detaylar…

BANKALAR EYT'LİLER İÇİN YARIŞA GİRDİ

Emekli olacak çalışanlar promosyon ödemesinin ne olacağını merakla araştırıyor. İlk maaşını mart ayının başında alacak olan EYT'li emekliler bankalarla pazarlığa oturacak ve maaş tutarlarına göre promosyonlarını dile getirecek. Bankalar ise müşteri sayısını artırmak için yoğun bir promosyon hazılığına başladı.

"7 BİN 500 TL PROMOSYON TUTARINI KABUL EDEMEYİZ"

CNN Türk'te yer alan habere göre, bu belirtilen rakamların enflasyonist bir ortamda çok düşük kaldığını dile getiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nden Meral Karadağ, "Herkes yasanın çıkmasını bekliyor. Bunun içinde bankalar da yer alıyor. Ancak biz bankalarla görüşmeye başladık. Asgari ücret dahi 8 bin 500 lira olmuşken, 7 bin 500 lira promosyon kabul edilmez. Bankaların promosyon ödemelerinde 20 bine kadar çıkmasını istiyoruz. En yüksek promosyonu veren banka ile anlaşırız" şeklinde konuştu.

 EYT düzenlemesi sonrasında emeklilik hakkına kavuşan vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK’dan rahatlıkla seçebilecek.

BANKALARDAN EYT'LİLERE ÖZEL KAMPANYALAR

GARANTİ BANKASI PROMOSYONU

Emekli maaşını bankaya taşıyan kişilere 6 bin TL'ye varan nakit promosyona ek olarak 1500 TL bonus veriyor. Kampanya 31 Ocak 2023 tarihine kadar geçerlidir.

AKBANK PROMOSYONU

Emekli maaşını 31 Ocak 2023 tarihine kadar bankaya taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını bankadan almayı taahhüt edenlere 7 bin TL'ye varan promosyon ödemesi veriyor.

YAPI KREDİ PROMOSYONU

7 bin TL nakit promosyonun dışında iki yeni fatura ödeme talimatı verilmesi durumunda 200 TL ek nakit ödül ödüyor. Ayrıca 31 Ocak 2023 yılına kadar ilk kez kredi kartı alan kişilere; 500 TL harcama sonrasında ek 300 TL nakit promosyon alabiliyor. Bu şekilde bankanın toplam promosyon ödemesi 7 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor.

Bakan açıkladı! 1-2-3-4 çocuğu olan ailelere müjde! Dev yardım ücreti duyuruldu!

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? Ölen kişinin tapusu kime kalır?