27 / 04 / 2024

Bankalar kredi musluklarını açtı, yeni uygulama Nisan’da başlıyor… Resmen açıklandı!

Bankalar kredi musluklarını açtı, yeni uygulama Nisan’da başlıyor… Resmen açıklandı!

Vatandaş bankalardan eli boş dönmeyecek. Krediye başvurup da alamayanlara müjdeli haber geldi. Bankalar kredi musluklarını açtı, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu yeni uygulamanın Nisan’da başlayacağını duyurdu. İşte ayrıntılar



 

Vatandaş bankalardan eli boş dönmeyecek. Krediye başvurup da alamayanlara müjdeli haber geldi. Bankalar kredi musluklarını açtı, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı, ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bireysel Emeklilik Sistemi birikimini gösterip kredi çekme uygulaması geliyor. Uygulama Nisan ayında başlıyor...” dedi.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Yeni uygulamaya göre, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) birikimleri gösterilerek bankalardan ihtiyaç kredisi çekilebilecek.

BES katılımcıları, e-Devlet üzerinden BES birikimlerini gösteren bir belge alacak. Bu belge ile bankalara başvurulacak. Bankalar, BES birikiminine göre kredi değerlendirmesinde bulunacak.  Kredi faiz oranları, BES birikimine ve kişinin kredi riskine göre belirlenecek.

AVANTAJLARI VE RİSKLERİ NELER?

BES’i olanlar birikimlerini bozmadan kredi daha düşük faiz oranlarıyla kredi çekebilecek. Geri ödeme süresi de daha uzun olacak. Kredinin geri ödenmemesi halinde, BES birikimi risk altına girecek.

VATANDAŞ BU UYGULAMAYA NE DEDİ? 

Dolar tarihi rekora yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları

Benzin ve motorine zam geliyor! Tarih belli oldu! O güne kadar herkes arabasını doldursun!

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!


Geri Dön