Genel

Bankalar ve finans kuruluşları seferber oldu! Depremzedelerin banka ve kredi borçları 6 ay ertelenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki 10 ilde birden hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülke çapındaki seferberlik çalışmaları sürüyor. TBB'den sonra Finansal Kurumlar Birliği de felaketten etkilenenlerin borçlarının öteleneceğini açıkladı. Bölgeye destek yağıyor.Birlik, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi

Türkiye Bankalar Birliği’nden sonra Finansal Kurumlar Birliği’nden de açıklama geldi. Birlik, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Yönetim Kurulu’nun finansal kiralama, faktoring, finansman, varlık yönetim ve tasarruf finansman sektörlerine yönelik aldığı tavsiye kararını da duyuran Finansal Kurumlar Birliği, deprem felaketinden etkilenen ve zarara uğrayan müşterilerine borçlarının ödenmesinde ve finansman olanaklarının sağlanması konusunda gerekli kolaylıkları sağlayacaklarını bildirdi.

Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada; Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli olarak gerçekleşen ve Diyarbakır, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa şehirlerini de etkileyen deprem nedeniyle ödeme güçlüğü çeken müşterilerin borçlarına ilişkin gerekli desteklerin temin edileceği belirtildi. Açıklamada, yaşanan felaketin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkiler nedeniyle sıkıntıya düşen vatandaşların Birlik üyelerine olan borçlarının geri ödenmesinde, ertelenmesinde veya kendilerine finansman olanakları sağlanmasında gerekli kolaylıkların gösterileceği ve bu konuda üyelerine tasviyede bulunulacağı belirtildi.

6 AY BORÇLAR ÖTELENECEK

Türkiye Bankalar Birliği de (TBB) bugün konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama ile Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli, birçok şehrimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle yaralananlara acil şifa dileklerinde bulunurken, hayatını kaybedenlere ise taziyelerini iletti. Türkiye Bankalar Birliği ayrıca deprem felaketinin bölge ekonomisinde yaratacağı olumsuz etkiler nedeniyle bölge vatandaşlarına banka borçlarının ödenmesi konusunda gerekli kolaylıkların sağlanacağını bildirdi. Türkiye Bankalar Birliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, deprem nedeniyle ödeme güçleri olumsuz şekilde etkilenen banka müşterilerinin, talep etmeleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş ya da 6 ay içerisinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar öteleneceğini kamuoyuna açıkladı.

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ DE HAREKETE GEÇTİ

Türkiye Müteahhitler Birliği de (TMB), Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerde, enkaz altında kalan vatandaşlara hızlı ulaşılması için harekete geçtiğini bildirdi. Enkaz altında kalan vatandaşlara 48 saat içerisinde ulaşmanın önemli olduğunu kaydeden TMB, depremin ardından olası ihtiyaçlar konusunda üyelerine çağrıda bulunduklarını, yetkili mercilerden Birliğe ulaşan iş makinesi gibi taleplerin hızlıca karşılanacağını bildirdi.