27 / 06 / 2024

Bankalarda ortak konut kredisi dönemi başladı! Vatandaş kurbana girer gibi ev alıyor!

Bankalarda ortak konut kredisi dönemi başladı! Vatandaş kurbana girer gibi ev alıyor!

Hem konut fiyatlarındaki artış hem de yüksek faiz oranları vatandaşları ortak konut kredisine yöneltti. Peki ortak konut kredisi nedir? Ortak konut kredisini kimler kullanabilir? Ortak konut kredisini kaç kişi çekebilir? işte merak edilen soruların yanıtları...



Türkiye'de bir ilk daha oldu, sürekli olarak artış gösteren faiz oranları sonrasında düğmeye basan bankalar ortak kredi uygulaması başlattı. 

Peki son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alan ortak konut kredisi nedir? Ortak konut kredisini kimler kullanabilir? Ortak konut kredisini kaç kişi çekebilir?  İşte ortak konut kredisi ile ilgili detaylar...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre gelir durumu veya başka bir nedenle kredi verilmeyen vatandaşlar artık en az iki en çok da dört kişiyle beraber ortak ev kredisi kullanabiliyor.  Gelirlerini birleştirerek bankaya beyan eden kişiler, aylık ödemeleri de kendi aralarında bölüşüyor.

Hem konut fiyatlarında yaşanan artış, hem de yüksek faiz oranları nedeniyle konut sahibi olmak pek çok kişi için artık hayal oldu. Yine de tüm imkanlarını zorlayarak başını sokacak bir konut sahibi olmak isteyenler de hem yüksek fiyatlardan hem de kredilerdeki faiz oranlarından dert yanıyor.

Bankalarda ortak konut kredisi dönemi başladı! Vatandaş kurbana girer gibi ev alıyor!

BANKALARDAN 'ORTAK EV KREDİSİ' MÜJDESİ

Hem konut fiyatları hem de kredi faiz oranlarının yüksekliğiyle konut satışında geçtiğimiz dönemlere göre bir düşüş söz konusu olurken; bankalardan da dikkat çeken bir hamle geldi.

4 TANIDIĞINI GETİRENE EV KREDİSİ

Sözcü'de yer alan habere göre, gelir durumu veya başka bir sebeple kredi alamayanlar artık en az iki en çok da dört kişiyle beraber ortak ev kredisi kullanabilecek.

EV YERİNE, KREDİ ARKADAŞLIĞI DÖNEMİ BAŞLADI

Gelirlerini birleştirip bankaya beyan eden kişiler, aylık ödemeleri de kendi aralarında bölüyor.

KURBANA GİRER GİBİ KREDİYE GİRMEK

Bankalar tarafından başlatılan bu uygulama, vatandaşları da ikiye böldü. Bazı kesim bu devirde başka bir seçeneğin olmadığını dile getirirken, bir diğer kesim de ortaklık işinin sorun yaratabileceğini dile getiriyor. 

 

Tapuda 2 milyar dolarlık kaçak! 30 milyon TL'lik daire 5 milyon TL gösteriliyor!

Ev sahipleri tepkili: Kira tespit davası için verilen tahmini bitiş süresi 555 gün! 

Yaptığı tahminler tek tek çıkan ünlü SGK Uzmanı şimdi de emekli zammı için beklediği rakamı telaffuz etti!


Geri Dön