17 / 06 / 2024

Bankalarda "ortak kredi" uygulaması başlıyor!

Bankalarda

Konut kredilerinin faizi hızla artmayı devam ettirirken buna göre bu şartlarda konut almak isteyen vatandaşlar için kurbana değil artık ortak krediye girecekler. Bu süreçte, yüksek faiz sorununa yeni bir çözüm getiren Ziraat Bankası, yenilikçi kredi modeli “Ortak Konut Kredisi”ni duyurmuş oldu.



Ziraat Bankası’nın hayata geçirdiği Ortak Konut Kredisi, minimum 2 maksimum 5 kişinin kullanabildiği bir kredi türü olacağı kaydedildi. Bu kredi, birden fazla kişinin gelir beyanlarını bir araya getirerek yüksek miktardaki kredileri daha kolay geri ödeyebilmesini sağlanmak olacak. Bu sayede, aylık taksitlerde önemli oranda hafiflemiş olacak.

ORTAK KONUT KREDİSİ’NİN AVANTAJLARI

Ortak Konut Kredisi ile vatandaşlara sağlanacak avantajlar ve özellikleri şöyle belirtildi.

- Krediye konu olan gayrimenkule ipotek konulmaktadır.

- Banka, gerekli gördüğü zaman ek teminat talebinde bulunabiliyor.

- Kredi kullananlara hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası seçenekleri sunulmaktadır.

karar.com'da yer alan içeriğe göre; Örneğin 200 bin TL’lik kredi çeken bir kişinin 36 ay vadede aylık ödemesi 11 bin  Türk Lirası olurken, bu miktar Ortak Konut Kredisi ile 5 kişi arasında bölündüğü zaman kişi başına düşen aylık taksit tutarı 2.200 Türk Lirası olmaktadır. Bu da, krediye ulaşımı ve yönetilebilirliğini kolaylaştırarak, daha geniş kitlelerin ev sahibi olmasını sağlamaktadır.

 Bankalarda "ortak kredi" uygulaması başlıyor!

BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?

Ortak Konut Kredisi’ne başvurmak için minimum 2, maksimum 5 kişi olmak gerekiyor. Kredi tutarı, SPK lisansı bulunan ekspertiz firmalarının belirlediği konut değeri üzerinden hesaplanmaktadır. BDDK’nın belirlediği maksimum kredi miktarına göre işlem yapılmaktadır.

Yüksek faiz oranlarından dolayı tek başına konut kredisi kullanamayanlar için büyük bir fırsat olan bu kredi modeli, konut sahibi olmak isteyenlerin hayalini gerçeğe dönüştürmek için önemli bir adım. Buna göre, Ortak Konut Kredisi, ödeme yükünü azaltarak, daha çok kişinin ev sahibi olmasını sağlıyor.

ORTAK KONUT KREDİSİ NEDİR? 

Ortak konut kredisi başvuruları, tek başına başvurulara göre genellikle daha hızlı ve kolay bir onay sürecinden geçer. Böylece, birden daha fazla kişinin gelirine dayanarak, daha büyük miktarlarda kredi çekme olanağı sağlar.

Ziraat Bankası'ndan 8 bin 635 TL taksitle 1 milyon TL konut kredisi müjdesi!

Konut krizine İngiltere çözümü! Ortak mülkiyetli paylaşımlı ev sahibi modeliyle evsiz kimse kalmayacak!

Bu Hayat İstanbul'da 89 bin TL taksitle! Şubat 2025'te teslim!

Ortak Konut Kredisi nasıl çekilir? Ortak kredi çekip 5 Kişi aylık 20 bin TL ödüyor...


Geri Dön