Ekonomi

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte hem maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmaması hem de diğer bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Resmi Gazete'de yer alan "Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği"ne eklenen geçici maddeyle, OHAL ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa dahil toplam 10 kentte finansal kuruluşlarca yapılacak işlemlerde kimlik belirlenmesi uygulamalarında değişiklik yapıldı.

Peki, bankalardaki yeni uygulama hangi tarihten itibaren geçerli olacak? Depremin yaşandığı 10 ilde harcama limitleri arttırıldı mı? İşte detaylar...

8 ŞUBAT’TAN İTİBAREN GEÇERLİ

Söz konusu kentlerde 8 Şubat 2023’ten itibaren 30 gün içerisinde finansal kuruluşlarca yapılacak işlemlerde kimlik tespiti, adres ve iletişim bilgisi ile imza örneğinin alınması, mevcut ise yükümlünün kayıtlarında bulunan kimlik belgesindeki fotoğraf ile müşterinin karşılaştırılması ve gerekli görülecek diğer tedbirlerin alınması şartıyla, kimliği gösterir herhangi bir belgeyle yapılabilecek. Bunun olanaksız olması durumunda işlem yapmak isteyen kişinin beyan ettiği kimlik bilgilerinin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kimlik paylaşım sistemi veri tabanı üzerinden kimlik tespitinde gerekli bilgilerden en az dördünün kontrol edilmesi suretiyle gerçekleştirilebilecek. Yerleşim yeri adresi söz konusu 10 kentte olup afet sebebiyle başka illerde bulunan kişiler hakkında da bu hükümler uygulanabilecek. Tebliğ, 8 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

HARCAMA LİMİTİ ARTIRILDI

Diğer yandan Kahramanmaraş'taki depremler sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması için ön mali kontrole tabi harcamalarda limit, olağanüstü hal (OHAL) döneminde geçerli olmak üzere arttırıldı. OHAL dönemi için geçerli uygulama çerçevesinde, söz konusu limitler mal ve hizmet alımları için 15 milyon lira, yapım işleri için 45 milyon TL olarak uygulanacak.

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı! Aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alın

O belediye KPSS şartı olmadan lise mezunu şoför alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!