29 / 04 / 2024

Bankalardan müşterilerine 'Kartınız kapanabilir' mesajı! Kredi kartında yeni düzenlemeler geliyor...

Bankalardan müşterilerine 'Kartınız kapanabilir' mesajı! Kredi kartında yeni düzenlemeler geliyor...

Bankalar kredi kartı kullanıcılarına ''kredi kartınız kapanabilir'' mesajı attı. Mesajlar karşısında şoke olan vatandaşlar nedenini araştırmaya başlarken, bankalar nedeninin açıkladı. İşte detaylar...



Vatandaşlar son günlerde bankalarından gelen ''Kredi kartınız kapanabilir'' mesajı ile karşılaşıyor. Vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, “makul gerekçesi olmayan transferler” de kartların kullanıma kapatılmasına yol açabiliyor.

KREDİ KARTINDA YENİ DÖNEM Mİ BAŞLIYOR?

Başta konut ve otomobil olmak üzere kredilerde frene basılırken, kredi kartı harcamalarındaki artış sürüyor. Enflasyonla mücadele kapsamında bir dizi program hayata geçirilirken yeni adımların gelebileceği sinyali verildi.

YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Milyonlarca kişi yakından ilgilendiren kredi kartlarında son dakika gelişmesi yaşandı. Kredi kartıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Hazırlanan yeni düzenmeyle kredi kartlarında taksit sayıları hem de kredi limitlerinde ciddi değişiklikler söz konusu olacak. Altın, döviz ve kripto alanların ise makul gerekçeleri yoksa ciddi yaptırımlar gündemde yer alyor.

BANKALARDAN MÜŞTERİLERİNE MESAJ!

Ocak ayında bazı bankalar, müşterilerine gönderdikleri kart ekstrelerinde, “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir” uyarısına yer verdi. Bazı bankalar ise SMS yoluyla kart kullanan müşterilerine bilgi verdi. 

 Bankalardan müşterilerine Kartınız kapanabilir mesajı! Kredi kartında yeni düzenlemeler geliyor...

LÜKS HARCAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Sputniknews'de yer alan habere göre; yeni uygulamayla birlikte lüks araç alımı gibi yatırım amaçlı harcamaların yapılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirten Mali Müşavir Emin Yılmaz, "Faiz oranlarına düzenleme yapılabilir, taksit sınırlaması gelebilir, ikinci el otomobili alımı gibi konularda bir düzenleme getirilebilir" dedi.

Emin Yılmaz: "Kredi kartını yatırım amaçlı kullandığınız takdirde olay farklı bir boyuta gidiyor. Bununla ilgili buradaki sınırın iyi çekilmesi lazım." dedi. 

KREDİ KARTINIZ BANKA TARAFINDAN KAPATILABİLİR

Kredi kartı kapatma ya da herhangi bir yaptırımdan etkilenmek istemeyen kart kullanıcıların sadece 'makul bir gerekçe' sunması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, "Özellikle kredi kartında vatandaşlar döviz, altın, kripto varlık alımı yapıyorlar. Eğer makul bir gerekçeniz yoksa burada kredi kartınızın banka tarafından kapatılması mümkün olabilir" dedi.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

Geri Dön