Emlak Terimleri

Bankaya dükkan kiralama!

Bankaya dükkan kiralama yolları nelerdir? Dükkan sahipleri, dükkanı bankaya nasıl kiraya veriyor? Bankalar, hangi caddelerde şube açmak istiyor? İşte bankadan bankaya değişkenlik gösteren dükkan kiralama şekilleri...

Bankaya dükkan kiralama!

Bankalar, şube sayısını arttırmak için genellikle işlek caddelerde dükkan arayışı içinde oluyor. Bunun yanı sıra boş dükkan sahipleri de kira garantisi açısından kiracısının bir bankacı olmasını istiyor.


Peki bankaya dükkan kiralama işlemi nasıl gerçekleşiyor? Dükkan sahipleri, dükkanı bankaya nasıl kiraya veriyor?


Bankaya işyeri kiralama yolları:

Bankaya dükkan kiralama şekli, bankadan bankaya farklılık gösteriyor. Kimi bankalar, müdürlüklerinde "Dükkanımda şube açabilirsiniz." şeklinde gelen teklifleri değerlendirirken; kimi bankalar ise bu şekilde bir teklif kabul etmeyip, kendisi şube açma için arayış içinde oluyor.


Ayrıca, kiralık dükkan arayan bankalar ile işyerini bankaya kiralamak isteyenleri bir araya getiren danışmanlık firmaları bulunuyor.


Bu firmalar, bankaların istedikleri tarz dükkanlar ile işyerini bankaya kiralamak isteyen dükkan sahiplerini buluşturarak, firma; banka ile dükkan sahibi arasında bir anlaşma yapılmasını sağlıyor.




İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir?