Yeni Şirketler

Banker Kastelli`den Trakya`da satılık kelepir 220 arsa!

Bir dönemin ünlü bankeri Kastelli yeniden piyasaya döndü. Banker Kastelli Edirne'de 10'ar bin metrekareye bölünmüş, toplam 2 milyon 500 bin metrekare araziyi kelepir fiyattan satışa çıkardı.

Bir dönemin ünlü bankeri, "Kastelli" namıyla tanınan Cevher Abidin Özden 2 milyon 500 bin metrekare sanayi imarlı arsayı satışa çıkardı.

Yol, okul ve yeşil alan terkleri çıktınktan sonra geriye kalan 2 milyon 200 bin metrekarelik alanı 10'ar bin metrekarelik 220 parsele bölen Özden araziyi sanayicilere satmak için düğmeye bastı.

Arsaların gerekli imar düzenlemesi için Sanayi Bakanlığı ve belediyeden İzin aldıklarını kaydeden Özden, "Arsayı alan, projeyi çizdirip, ertesi gün inşaata başlayabilecek. İmarla ilgili hiçbir sorunu ve problemi yok. İstanbul'a bu kadar yakın, bu kadar geniş alanlı bu kadar ucuz başka bir organize sanayi bölgesi yok. Havsa'daki bu organize sanayi bölgesinde deri hariç bilişim, teknoloji, makina, elektrik başta olmak üzere tüm sektörlerde fabrika kurulabilecek. İsteyen istediği işi yapabilecek. Önünde hiçbir engel yok." dedi.

Her bir parseli 100 bin YTL'den satışa çıkardığını satıştan 22 milyon YTL ciro beklediğini kaydeden Cevher Abidin Özden, "İsteyene vade de yapıyorum. Yüzde 25'ini peşin verene, 24 ay taksit yapacağım. Bu ülkede bundan 35 yıl önce 100 ay vade ile ev satmış adamım. Şimdi de 24 ay vadeli arsa satıyorum. Bu arsalardan satın alanlar bire on kazanacak. Benden İstanbul'un dört bir köşesinde ev alanlar şimdi bana dua ediyor. bu arsalardan alanlarda bana dua edecek" dedi.

Arsaların fiyatının ucuz olduğunu vurgulayan Özden, "Bu arsalara, bu fiyata 'ucuz' demek az kalır. Kelepir bu kelepir. 75 yaşında adamım. Şurada hayatımı yaşamam için en fazla 5 yılım var. Aceleci bir yapım var. Bir an önce bu arsaları satıp, hayatımı yaşamak istiyorum. Ruz kızları alıp, yurtdışına gideceğim. Bu parayı orada yiyeyeceğim. Elimde bunun gibi 10 milyon metrekare daha arazi var. Bu para biterse o arazileri de aynı yöntemlerle satacağım. Bir daha mı dünyaya geleceğim" diye konuştu.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ/VATAN