Kim Kimdir?

Banu Ejder Özcan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Banu Ejder Özcan kimdir? Kaç yaşında?   Banu Ejder Özcan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Banu Ejder Özcan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Banu Ejder Özcan'ın hayatına dair merak edilenler.LMU Münih Üniversitesinde işletme eğitimini aldıktan sonra 1987 senesinde BNP-AK-DRESDNER BANK AS krediler  bölümünde kariyer hayatına başladı

Banu Ejder Özcan kimdir?

Banu Ejder Özcan 1963 senesinde dünyaya gedi. LMU Münih Üniversitesinde işletme eğitimini aldıktan sonra 1987 senesinde BNP-AK-DRESDNER BANK AS krediler  bölümünde kariyer hayatına başladı.  1987-1990 senesinde mali analist ve 1990-1996 senesinde pazarlama müdürü olarak görevini sürdürdü.

İş hayatı

1996 senesinde Demir-Halk Bank NV’nin İstanbul temsilciliği girişiminin akabinde 1997 senesinde Demir Halk Bank NV’nin Almanya şubelerini kurmak üzere  Düsseldorf Almanya’ya atandı. 1997-2001 senesinde Demir Halk Bank NV’nin Almanya Genel Müdürü olarak vazifesini sürdürürken, Almanya genelinde Düsseldorf’a bağlı 7 şube açılışı yaptı.

2001 senesinde Akbank NV’nin Hollanda şubesini kurmak üzere Genel Müdür olarak vazifasine başladı. 2018-2019 senelerinde Akbank AG Almanya’nın Gözetim Kurulu üyeliği vazifelerini üstlendi. 

2012 senesinde Akbank NV’yi Almanya’daki Akbank AG ile birleştirerek, Akbank AG Yönetim Kurulunda Başkan & CEO vazifelerine geldi.

 Akbank AG Yönetim Kurulu Başkanı & CEO görevini 28.12.2020 tarihine kadar üstlendi. Akbank AG Gözetim Kurulu üyesi olarak 12.03.2021 tarihine kadar atandı.

2014 senesinde Alman maliye bakanlığının tavsiyesi ile Deutsche Bundesbank danışma kurulu üyeliğine ilk kadın olarak göreve getirildi.

Banu Ejder Özcan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Yine aynı sene Frankfurt Belediye Başkanı aracılığı ile Frankfurt ilinde ticaret bağının geliştirilmesi ve şehrin tanıtılması vazifesiyle  Uluslararası Frankfurt Ticaret Elçisi olarak vazifelendirildi. 2018-2019 senelerinde Akbank AG Almanya’nın Gözetim Kurulu üyeliklerini yaptı.

Bunun yanı sıra Migrasyon kökenli başarılı kişi olarak Frankfurt Belediye Başkanı ve Hessen Eyaleti Ticaret Bakanlığı aracılığı ile 2 kez ödüle layık görüldü.

Hangi dilleri biliyor?

 Almanya’da kurulu Yabancı Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak Aralık 2020 tarihine kadar vazife yapan ve Ocak 2022 tarihinden itibaren. Frankfurt/Almanya’da kurulmakta olan First Commercial Bank Ltd Taiwan, Bankası’nın Genel Müdürü olarak vazife yapan Banu Ejder Özcan, evli ve Alman vatandaşıdır. İyi derecede Almanca ve İngilizce konuşmaktadır.

Recep Gençer kimdir? Daha önce hangi görevelrde bulundu? Kaç yaşında?

Agah Uğur kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Serdar Sümer kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?