Kent Haberleri

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj da adeta alarm seviyesine indi. 

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada kuraklığa karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı. Ayrıca Prof. Dr. Şen açıklamasında İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldığını da kaydetti.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada kuraklığa karşı alınması gereken tedbirleri tek tek duyurdu. Ayrıca Prof. Dr. Şen, mega kent İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldığını da dile getirdi.

CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür'e önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Orhan Şen, pek çok kişi tarafından merak edilen İzmir, Bursa, Konya ve İzmir susuz mu kalacak? Yağışlar devam edecek mi?  sorularını da cevapladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Prof. Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK canlı yayınında  yaptığı açıklamada kuraklığın noktasal değil bölgesel bir kuraklık olduğunu söyleyerek, su miktarlarının çok az olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamada İstanbul'un şu an yüzde 37'lik bir doluluk oranı olduğunu söyleyen  Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük bir suyu olduğunu söyledi. Bu rakamlar Eylül ya da Ekim ayında olsaydı "Önümüzde kış yağışlı mevsim var. Bunu kapatırız." diyeceklerini ama yağışlı mevsimin bitmesine yalnızca 1,5 ay kaldığını söyledi.

Açıklamasında "Yağışlar sürecek görünüyor. Önümüzdeki hafta biraz havalar da soğuyor, Anadolu'ya kar yağıyor." diyen Prof. Dr. Orhan Şe, karın çok önemli olduğunu ve yalnızca İstanbul ve Batı bölgelerindeki içme Suyu değil diğer barajların da tarımsal açıdan son derece önemli olduğunu söyledi. 

İstanbul'daki barajları masaya yatırırsak, yüzde 37'lik, yağış alan bir haftada yüzde 2'lik bir artış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, "Demek ki bir buçuk aylık bir süreçte yüzde 45 gibi değerle yaza gireceğiz." dedi. 

Açıklamasında yaza ne kadar yüksek girilirse o kadar iyi olduğunu çünkü buharlaşma kayıplarının da devreye gireceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, geçen sene bu zamanlarda İstanbul'da yüzde 88 doluluk olduğunu söyledi.

KONYA OVASI ÇAĞRISI

Açıklamasında Konya'nın özel bir yer olduğunu söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, Konya ovasının yalnızca yağmurla suyu aldığını ve içerisinde ne akarsu ne başka bir şey olduğunu söyledi. Konya ovasındaki tarımın son derece önemli olduğunu söyleyen, Prof. Dr. Orhan Şen sözlerini şu şekilde tamamladı: "Artık burada sulu tarım yapılmamalı, kuru tarıma geçilmeli. Ya da Konya Ovası'na dışarıdan bir su aktarımı yapılması lazım." dedi.

Bodrum'da villa ve konut talebi katlandı: Kiralık villa fiyatları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi! 

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı! Son dakika!