02 / 05 / 2024

Barem Ambalaj'dan yatırım hamlesi, kendi hammaddesini ve enerjisini üretecek

Barem Ambalaj'dan yatırım hamlesi, kendi hammaddesini ve enerjisini üretecek

İzmir'de 1999 yılında küçük bir atölyede üretime başlayan Barem Ambalaj, 3 fabrikada 800 kişiyle yaptığı üretimi stratejik bir yatırım hamlesiyle büyütmeyi hedefliyor.



Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Barem Ambalaj Sanayi Ticaret A.Ş. Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 100 dönüm arsa üzerinde ana hammaddesi olan kağıdı atık kağıttan üretmek ve enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamak için yapacağı yatırıma start veriyor. Şirketten Kamu aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Kağıt Üretim Tesisi ve Enerji Santrali Proje Revizyonu Projemiz hakkında "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildiği bildirildi.

Kendi hammaddesini ve enerjisini üretecek

Barem Ambalaj'dan yapılan açıklamada şirketin bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında stratejik yatırım projesi kapsamında proje ve makine yatırımlarının hayata geçirilmesine karar verildiği belirtildi. Açıklamada, "Konya Ereğli OSB (EOSB) içinde, Şirketimize tahsis edilen yüzölçümü 98.317,43  m²  arsa üzerinde, ana hammaddemiz olan kağıdın atık kağıttan üretilmesine ve fabrikanın enerji ihtiyacının bir kısmının karşılanmasına yönelik olarak orta-uzun vadeli stratejik yatırım düşüncemiz kapsamında, bina ve makine yatırımlarının yapılmasına karar verilmiştir" denildi. İlgili yatırıma yönelik teşvik belgesiyle ilgili açıklamaların daha önce kamuoyuyla paylaşıldığının ifade edildiği açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ÇED belgesiyle ilgili olumlu yanıt alındığı da ifade edildi. Şirket, yeni üretim tesisinin yıllık olarak 300 bin ton/yıl kapasiteye sahip olmasının hedeflendiğini ve ilk etapta 200 kişiye istihdam sağlamasının öngörüldüğünü bildirdi. 

3 fabrikada 800 kişiye istihdam sağlıyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön