27 / 06 / 2024

Barınma krizine parmak basan CHP'li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL'yi buluyor!

Barınma krizine parmak basan CHP'li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL'yi buluyor!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada bir kiracının başka bir kiralık eve taşınma maliyetinin 100 bin Türk Lirası'nı bulduğunu söyledi.



CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı bir kiracının başka bir kiralık eve taşınma maliyetinin 100 bin Türk Lirası'nı bulduğunu söyledi.

Ülkemizde barınmanın bile lüks haline geldiğini dile getiren CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, "Vatandaşlar taşınma süreçlerinde kira, komisyon, depozito, nakliye, tadilat gibi masraflarla yaklaşık olarak 95 bin Türk Lirası gibi yüksek bir maliyetle karşı karşıya kalıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüzde 25 kira artış sınırına devam edilmeyeceğini duyurmasıyla konut sahibi ve kiracıların daha çok karşı karşıya geleceği, mevcut barınma krizinin artarak devam edeceği ortada" ifadelerini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen açıklamasında vatandaşların tüm temel ihtiyaçları gibi barınmanın da ciddi bir sorun haline geldiğini dile getirerek, 2024'te taşınma maliyetlerinin vatandaşlar için ciddi bir mali yük oluşturduğunu söyledi.

Bekir Başevirgen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Taşınma sürecinin maliyetleri önemli ölçüde arttı" dedi.

Barınma krizine parmak basan CHP li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL yi buluyor!

Barınmanın bir kriz haline geldiğini dile getiren Bekir Başevirgen, "Adaleti, güvenliği, sağlığı, eğitimi, halkın refah ve huzurunu sağlamak devletin asli görevleridir. Ülkemizde vatandaşların en temel haklarından olan barınma da lüks haline geldi. Yüksek enflasyon, yüksek kira bedelleri, kiracı-ev sahibi arasındaki problemler ve taşınma maliyetleri, barınmayı da içinden çıkılmaz bir krize dönüştürdü.  Ekonomik koşulların zorlaşması ve enflasyonun etkisiyle, taşınma sürecinin maliyetleri önemli ölçüde artış gösterdi" ifadelerini kullandı.

KİRALARDA YÜZDE 50 ARTIŞ


Taşınmanın 2024'te vatandaşlar için ciddi bir maliyet oluşturduğunu kaydeden Bekir Başevirgen, "2024'te ülkemizde taşınma masrafları, kira fiyatları ve komisyonlarındaki artışlar, taşınmayı planlayan aileler için büyük bir mali yük oluşturuyor. Kira bedelleri 2024'te özellikle büyük şehirlerde önemli artışlar gösterdi. Büyükşehirlerde kira bedelleri yüzde 50 oranında arttı. Şehir içi taşınmalarda nakliye ücretleri 10 bin Türk Lirası ila 20 bin Türk Lirası arasında değişirken şehir dışı taşınmalarda ise bu maliyet katlanıyor" dedi.

TAŞINMA MASRAFI 100 BİN TL'YE DAYANDI

Bekir Başevirgen, yüzde 25'lik kira artış sınırının kalkmasıyla taşınma maliyetlerinin daha da yukarı çıkacağını dile getirdi. Bir kiracının başka bir kiralık konuta taşınmasının maliyetini hesaplayan Bekir Başevirgen, "Yurttaşlar taşınma sürecinde kira, komisyon, depozito, nakliye, tadilat gibi masraflarla yaklaşık 95 bin TL gibi yüksek bir maliyetle karşı karşıya kalıyor. Tüm bunların üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüzde 25 kira artış sınırına devam edilmeyeceğini duyurmasıyla; konut sahibi ve kiracıların daha çok karşı karşıya geleceği, mevcut barınma krizinin artarak devam edeceği ortada. Özellikle tayin ve üniversite öğrencilerinin tercih dönemlerinde ortalama kira fiyatlarının artacağını hesaba katarsak barınmada yaşanan toplumsal kriz, daha da derinleşmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Konutta satışlar durdu, emlakçılar da işsiz kaldı: Sektörde yeni kredi kampanyası bekleniyor!

İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi! 2024'ün 2. yarısında bunlara dikkat!

Emlak Konut 1.29 faiz hesaplama: Park Yaşam Antalya fiyat! Emlak Konut Antalya! 


Geri Dön