Kent Haberleri

Bartın'da trafo binalarına tarihi konak imajı!

Bartın Belediye Balkan Yardımcısı Hüseyin Çetin yaptığı açıklamada kentteki elektrik trafolarının görüntü kirliliği yarattığını belirterek, gerek dış görüntüsü gerekse duvarlarına yapıştırılan ilan ve afişler nedeniyle rahatsızlık oluşturduğunu söyledi.

Bartın Belediyesi, kentle gürümü kirliliyi oluşturan elektrik trafo binaları ile arıtma tesislerine ahşap giydirme yöntemiyle tarihi "Bartın Evi' mimarisi uyguluyor. 


Bartın Belediye Balkan Yardımcısı Hüseyin Çetin AA muhabirine yaptığı açıklamada. kentteki elektrik trafolarının görüntü kirliliği yarattığını belirterek, gerek dış görüntüsü gerekse duvarlarına yapıştırılan ilan ve afişler nedeniyle rahatsızlık oluşturduğunu söyledi. 


Bıı kirliliği ortadan kaldırmak için trafo binalarını kentle özdeşleşen tarihi Bartın evi görünüme getirmek amacıyla çalışma başlattıklarını anlatan Çetin. "Trafo binalarını gerçeğine uygun olarak Bartın Evi haline getirirken yine orijinal olarak özellikle kapı aydınlatmalarında idare ve gaz lambaları kullanıyoruz. İşlemeli pencereleri, el işi perdeleri, dekoratif balkonları, cumbaları ve korkuluklarıyla tarihi ev leri aratmayan bir görünüm kazanmış oluyor" diye konuştu.Çetin, şu ana kadar 5 trafo ile belediyeye ait bir arıtma tesisi binasını bu hale getirdiklerini vurgulayarak. böylece kente hoş bir görünüm kattıklarını söyledi. 


Yedigün Gazetesi