Sektörel

Başak Soner DAP Yapı'yla sektöre geri döndü

Gayrimenkul sektörüne halkla ilişkiler konusunda danışmanlık vermek üzere Emlak PR'ı kuran Başak Soner DAP YAPI'yla çalışmaya başladı

Sektörün renkli yanlarını kamuoyuna yansıtan haberleriyle dikkat çeken Soner, "2010 yılında moral tazeleyen, motivasyon artıran her gelişmeyi atlamadan duyurmak lazım. En çok buna ihtiyacımız var"  dedi. Gayrimenkulcülerin artık sadece inşaata odaklanmadıklarını belirten Soner, "gerek müteahhitlerin gerekse ürettikleri projelerin öne çıktığı bir piyasa oluştu; fark yaratmak için artık sadece kaliteli konut üretmek yetmiyor" dedi.

Can Yücel, Münir Nurettin Selçuk, Erdal İnönü, Muhsin Ertuğrul, Ali Sami Yen, Vehbi Koç Dragos'ta yaşadılar...

En yakası açılmadık küfürlerden en acılı ağıtlara; en afili sokak ağızlarından en yoğun sevda şiirlerine; cin gibi zeka pırıltılarından en yalın, en sade söyleyişlere kadar her şeye yer verdiği şiiriyle kim tanımaz Can Yücel'i?


 "Dönülmez akşamın ufkundayız"  söylenmeden biter mi bir fasıl gecesi?

Münir Nurettin Selçuk besteleriyle gönül teli titrememiş olan var mıdır?


"Sizi sinema salonlarında göremiyoruz pek?" diye soran gazeteciye
"Tabii, sinema salonları karanlık oluyor" yanıtını veren Erdal İnönü'yle daha renkli değil miydi siyaset?


Batı tiyatrosunu Türkiye'de kurumsallaştıran Muhsin Ertuğrul...

Sporun efsane ismi Ali Sami Yen...

Sanayinin kurucusu Vehbi Koç...


Bu isimlerin ortak noktaları  neydi dersiniz?

Hepsi de hayatlarının bir döneminde Dragos'ta yaşadılar. 
 
 


Gizli cennet

Coğrafi olarak bakıldığında, Dragos Tepesi sanki Yakacık ve Çamlıca'nın denize bir uzantısı  ve hatta Prens Adalarının, özellikle Büyükada'nın devamı imiş gibi görülürdü. Adının tıpkı "Leandros" , "İmbros" gibi Yunan kökenli olduğu belli idi ancak buraya yerleşenler bu mitolojik ad yerine "Orhantepe" ismini kullandılar. Tren istasyonunda "Cevizli" yazıyorsa da bölgenin yerlileri daima "Dragos" dediler. 


Aşıkların buluşma noktası

Eskiden, minibüs yolu ya da trenle gelindiğinde istasyonda inilir ve tren yolu köprüsünden geçilirdi. Tekel Fabrikası arazisine paralel, çınar ağaçları ile çevrilmiş dar yokuş tırmanılır, yol tepeye doğru devam ederdi. Dragos Tepesi'ndeki kayalıklar İstanbullu aşıkların romantik buluşma mekanlarından biriydi. İstasyon tarafı varoş yerleşimi ile dikkat çekerdi. Ancak diğer taraftaki yolun yarılarına gelindiğinde sanki Dragos'un öteki yüzü ortaya çıkar, içlerinde birçok ünlü ve varlıklı kişinin yer aldığı ayrı bir kesimin muhteşem Adalar manzarasına hakim villaları size yol boyunca eşlik ederdi. 


Dragos Royal Towers zamanları  eşitliyor

Bugüne gelindiğinde, DAP YAPI'nın, gelecek için yaşam alanları oluşturma misyonuyla eskiden Bağdat Caddesi olarak anılan sahil yolunda, denize 100 metre mesafede inşa edilen Dragos Royal Towers zamanlar arasındaki farkı kaldırıyor. Proje, sadece lüks bir yaşam alanı değil, geleceğin ötesine göndermeler yapan ayrıntılarıyla yeni çağa ait bir konsept olarak nitelendiriliyor.


1+1 daireler 412 bin liradan başlıyor

Benzerleri sadece Miami, New York ve Dubai gibi merkezlerde görülebilen Dragos Royal Towers 4 blokta 212 daireden oluşuyor. Projede büyüklükleri 88-270 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 
 


Farklı  kültürler, ortak bir dilde ve ortak bir şölende,

DAP YAPI'nın sponsor olduğu RİTİM GÜNÜ'nde buluşacak


Okay Temiz, dünyaca tanınan büyük ritim ustalarıyla birlikte, 2 Şubat Salı günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda muhteşem bir konser sunacak


DAP YAPI SPONSORLUĞUNDA

OKAY TEMİZ'DEN 8. "RİTMİN GÜNÜ" KONSERİ


2002 yılından itibaren her yıl usta müzisyen Okay Temiz'in doğum gününde gerçekleşen "Ritmin Günü" konseri, bu yıl sekizinci defa düzenleniyor. Dünyanın usta ritimcilerini ve farklı müzik çevrelerini bir araya getiren şölene Hindistan'dan Senegal'e, İngiltere'den Küba'ya ve tabii Türkiye'ye dünyaca ünlü virtüöz sanatçıları katılıyor.


8. "Ritmin Günü" konserinde Okay Temiz (Percussion), Hindistan'nın en önemli Perküsyon Grubu olan Karnataka College of Percussion ve benzersiz doğaçlama kadın vokal tekniğine sahip lideri, en önemli eğitmeni ve parlak bestecisi Ramamani yeralıyor. Senegal'den Konuşan Davul ustası Yamar Thiam, İsveç'ten Harald Swensson (Piano), ayrıca Ahmet Özden (Zurna),  Rüstem Çembeli (Asma Davul),  Ebru Ayarcı (Djembe), Tom Camidge (Djembe), Algo-Ritmo Perküsyon Grubu  ve  80 kişilik Okay Temiz Ritim Atölyesi öğrencisi sahne alacaklar. Gecenin ilk bölümünde ayrıca Ebru Ayarcı liderliğindeki ALGO-RİTMO perküsyon grubu Afrika ritimleriyle izleyenleri coşturacak.

GÖRÜŞ:

"Dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren uluslararası sanatçımız Okay Temiz, Türkiye'ye döndüğünde yaşamak için DAP YAPI projelerinden birini seçti."

Ziya YILMAZ

DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı 


"Yurtdışında uzun yıllar yaşayarak sayısız konser ve albüme imza atan Okay Temiz, 1998'de Türkiye'ye döndüğünde DAP YAPI projelerinden birinde yaşamayı seçti ve kendisiyle bu vesileyle tanıştık. Aynı zamanda Devlet Sanatçısı ünvanını taşıyan dostumuz Okay Temiz'in organizasyonlarına daha önce de sponsor olmuştuk. 2 Şubat'ta CRR'de düzenlenen konserde dünyanın her yerinden gelen ritim ustalarının ilginç sahne şovlarıyla seyircilere unutulmaz anlar yaşatacağından eminiz. 


Dragos'un tarihine baktığımızda bir çok ünlü bestekar, şair ve sanatçının yaşamak için bu güzel semti seçtiğini görüyoruz. Dragos Royal Towers adlı  projemizi tüm bu güzellikleri simgeleştiren bir anlayışla inşa ettik. İnşaatı sanata dönüştürdük. Uluslararası katılımla gerçekleşecek olan ritim şöleninin, tıpkı projelerimizin taşıdığı evrensel değerler gibi bakış açımızı yansıttığını düşünüyoruz. Sponsorluğumuzun çıkış noktası budur."