Ulaşım

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yıl içinde tamamlanacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı bu yıl içerisinde tamamlayacak.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Temmuz 2019 tarihinden sonra devralınan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nın bu sene içerisinde hizmete alınacağını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, mega kent İstanbul'da toplamda 7 ayrı metro hattının yapımının sürdüğü bildirildi.

Söz konusu hatlardan bir tanesinin de İBB'nin yapımına başladığı ve Temmuz 2019 tarihinden sonra "hiçbir çalışma yapılmaması sebebiyle" devralınmış olan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı olduğu bilgisi verildi.

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin, toplu konutların ve yoğun nüfusun yer aldığı Kayaşehir'e ulaşımı sağlayacağı belirtilerek, "En öncelikli hatlarımızdan biri olan bu hattımızda, maalesef devraldığımız güne kadar metro hattının yapımı durdurulmuş hiçbir çalışma yapılmamıştı. Hatırlayacağınız gibi; aynı zihniyet Çam ve Sakura Hastanesi yollarını da yapmamış, hastaneye ulaşım için gerekli olan bütün yolları Bakanlığımız yapmıştı." ifadeleri yer aldı.

- "Projeyi bu yıl hizmete açacağız"

Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı inşaatının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: 

"Hattın ihalesi, 2017'de yapıldı. Son yerel seçimler öncesinde yüzde 5'i tamamlanan hatta, Temmuz 2019-Mayıs 2020 döneminde hiçbir ilerleme olmadı. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye, İBB ile yaptığımız protokolle hattı devraldık. Yüzde 95 ilerleme kaydedilen metro hattını, bu yıl halkımızın hizmetine açacağız. Hattın uzunluğu 6,2 kilometredir, 4 istasyonlu raylı sistemimiz saatte 80 kilometre hıza uygun olarak saatte 70 bin yolcu taşıyabilecek. Bu hattı işletmeye aldığımızda, kent merkezi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Kayaşehir arasında hızlı, ekonomik ve emniyetli bir ulaşım sağlanacaktır."

Söz konusu bu metro hattının, Bağcılar-Kirazlı, Başakşehir-Olimpiyatköy hattının devamı niteliğinde olduğu bildirilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Hattımız, Kayaşehir İstasyonu'nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile bağlanacak. Bu entegrasyonlarla bölgenin Marmaray'a, havalimanına, Göktürk, Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş Gayrettepe'ye metro ile ulaşımı da sağlanacaktır.

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki!