Kent Haberleri

Başakşehir'de 5 bin 308 konutun iskan sorunu çözüldü!

Başakşehir 1 ve 2. Etaplarda konut sahibi olan vatandaşların yıllardır en büyük sıkıntısı olan ve merakla beklenen iskân (yapı kullanma izni) sorunu sonunda çözüme kavuştu.

Başakşehir 1 ve 2. Etaplarda konut sahibi olan vatandaşların yıllardır en büyük sıkıntısı olan ve merakla beklenen iskân (yapı kullanma izni) sorunu çözüme kavuştu. İskân belgeleri düzenlenen toplam 5308 adet konutun sahipleri, bu sayede kat mülkiyeti tapularına da kavuşabilecekler.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in verilerine göre iskan belgesi olmayan daire sayısının 2.2 milyon olduğu Türkiye'de, Başkaşehir Belediyesi, bu hususta gösterdiği hassasiyet ile vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla İskan belgesi vermek için harekete geçti.
Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürürlüğe koyduğu "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"yle sağlanan kolaylıklardan da yararlanan Başakşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, Kiptaş 1. ve 2. Etaplarda konut sahibi olan vatandaşların, yıllardır çözüme kavuşmayan iskân belgesi sorunu çözüme kavuşturdu.
Yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren "İskân Belgesi" yıllardır bulunmayan ve bundan dolayı kat mülkiyeti tapularını alamayarak mağdur olan vatandaşların İskan ( Yapı Kullanma İzin Belgesi) belgeleri düzenlendi.


Büyükçekmece Gazetesi