Eğitim

Başarılı öğrencilere 3 bin 300 TL eğitim desteği! Eğitim desteğinden kimler faydalanacak?

Başarılı öğrencilere 'Başarı Teşvik Programı' kapsamında 3 bin 300 Türk Lirası verileceği belirtildi. Peki programdan kimler faydalanabilir. İşte haberin detayları… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek Başarı Teşvik Programına yıllık 1,5 milyar Türk Lirası bütçe ayrıldığı öğrenildi

Program, sosyal yardım alan ailelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için uygulanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek Başarı Teşvik Programına yıllık 1,5 milyar Türk Lirası bütçe ayrıldığı öğrenildi. İşte, eğitime destek başvuru şartlarının detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başarı Teşvik Programı'nın lise ve üniversite öğrencilerine verileceği açıklamıştı. Başarı Teşvik Programı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum” diyerek “1.5 milyar lira, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak" diye konuştu.

 

EĞİTİM DESTEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

3 bin 300 TL ile 5 bin 500 TL arasında değişen eğitim yardımı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veya Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tespit edilen başarılı öğrencilere verilecek. Başvuru süreciyle ilgili detaylar yönetmeliğin çıkmasıyla duyurulacak. Başvurular için herhangi bir açıklama gelmedi.

Başarılı öğrencilere 3 bin 300 TL eğitim desteği! Eğitim desteğinden kimler faydalanacak?

EĞİTİM DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim desteği sağlanacak. Sınıfta dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ı kadar ödeme yapılacak. 2022 yılında net asgari ücret 5 bin 500 TL olarak belirlenmiş olduğu için bu durumda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 3 bin 300 TL net ödemeyi alacak. Ödeme nakdi olacak. 2023 asgari ücrete bağlı olarak eğitim desteği tutarı da değişiklik gösterecek.

ASGARİ ÜCRETE ORANTILI OLACAK

'Başarı Teşvik Programı' adı verilen eğitim yardımında öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi şartı en önemli madde olacak. Sosyal yardım alan ailelerin meslek lisesi mezunu öğrenciler ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençler de net asgari ücrete orantılı olarak destek almış olacak.

Genç çiftçilere müjde! 250 bin TL hibe desteği verilecek! Elinizi çabuk tutun!

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Lise üniversite 5500 TL yardım başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Başarı Teşvik Programı start aldı!