16 / 05 / 2024

Başbakan Erdoğan Priştine Havalimanı'nın yeni terminalini hizmete açacak!

Başbakan Erdoğan Priştine Havalimanı'nın yeni terminalini hizmete açacak!

Kosova'nın başkenti Priştine'nin 'Adem Yaşari Uluslararası Havaalanı' yeni terminalinin açılışı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Ekim'de Kosova'ya gidecek. Açılış törenine Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da katılacak.



KOSOVA'nın başkenti Priştine'nin 'Adem Yaşari Uluslararası Havaalanı' yeni terminalinin açılışı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Ekim'de Kosova'ya gidecek. Bir günlük Kosova ziyaretinde bulunacak olan Erdoğan, Kosova Başbakanı Haşini Taçi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile Priştine Havalimanı'nın yeni terminalini hizmete açacak. Kosova ziyaretine Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan da katılacak.


 Kosova Cumhuriyeti'nin tek havalimanı olan ve Nisan 2011 tarihinde devralınarak Limak Kosova International Airport JSC Konsorsiyumu tarafından işletilmeye başlanan Priştine Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı, İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimam'nın benzeri olacak. Söz konusu tesisler için 140 milyon euro yatırım yapan konsorsiyum, 20 yıl boyunca Priştine Uluslararası 'Adem Yaşari Havalimanı'nın işletmesini de gerçekleştirecek. (DHA)


Akşam


Geri Dön