28 / 04 / 2024

Başbakan Yıldırım, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nı gezdi!

Başbakan Yıldırım, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nı gezdi!

Yıldırım, Keçiören'de açılışını gerçekleştirdiği Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi. Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi.



Yıldırım, Keçiören'de açılışını gerçekleştirdiği Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi


Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören'de açılışını gerçekleştirdiği Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi.


Yıldırım, Keçiören ilçesinde 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen daha sonra  Ankara  Büyükşehir Belediyesince yeniden inşa edilen Osmanlı Halk Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi.


Açılışın ardından beraberindekilerle Osmanlı Halk Pazarı'nı gezen Yıldırım, esnafla bir süre sohbet etti, yeni dükkanlarının hayırlı olması dileğinde bulundu.


Ziyaretinde Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ile milletvekilleri de eşlik etti.


AA



Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Büyükşehir ve ATO’nun 78 günde ayağa kaldırdığı Osmanlı Halk Pazarı, Başbakan Binali Yıldırım ve binlerce Keçiörenlinin katıldığı törenle açıldı

Başkentte 20 Aralık 2015'te elektrik kontağından çıkan yangında küle dönen Osmanlı Pazarı, Büyükşehir Belediyesi ve ATO tarafından rekor bir sürede yeniden inşa edildi. 78 günde biten pazardaki 253 esnaf dükkânlarına kavuşurken yaklaşık 6,5 milyon TL'ye mal olan yeni pazarın açılışını Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Törene İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile binlerce Keçiörenli katıldı.


"HELALİ HOŞ OLSUN"

Başbakan Yıldırım, "253 esnafımız her şeyini bir anda kaybetti. Üzüldük. Ama üzülmekle giden geri gelmiyor. Bize düşen ne? Sosyal devlet olarak milletimizin yanında olarak hemen gereğini yapmak. İşte Ankara'nın başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ve Ankara Ticaret Odası el ele verdiler ve kısa sürede yanan, yok olan dükkânları tekrar yaptılar ve hak sahiplerine teslim ettiler. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Hayırlı uğurlu olsun esnafımıza. Projeyle tamamen yanan bu dükkânların yerine 6 bin metrekare kapalı alan içerisinde 253 dükkân yapıldı. İnşaat 1 Şubat'ta başladı, mayıs sonunda bitti. Bu dediğim gibi bir ortak sorumluluk projesidir. ATO elini taşın altına koydu, Belediye Başkanımız gerekli katkıyı sağladı ve bugün 6,5 milyon TL'ye bu iş halloldu. Ama ilk günlerde mağdur olan esnafın her birine iş yerleri için 6,5 milyon da nakdi yardım var" dedi. Keçiören Metrosu'nun da bu yıl açılacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Ankara'dan bir genç bana bir tweet atmış, arkadaşına diyor ki, 'aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, hiç bitmesin.' Bu güzel gençlerimize kötü bir haberim var; sizin aşkınız hiç bitmesin ama Keçiören metrosu bu yıl sonu bitiyor. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.


ATEŞE DAYANIKLI YAPILDI

Osmanlı esnafına verilen sözün tutulduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, "Osmanlı Pazarı, aralık ayının 20'sinde maalesef yanmıştı. Kullanılmaz hale geldi. 253 esnafımız ortada kaldı. Hemen Valiliğimiz, Ticaret Odası ve Keçiören Belediyesi ile buraya koştuk. Koştuktan sonra dedik ki; merak etmeyin. En kısa süre içerisinde sizlere dükkânlarınızı teslim edeceğiz. Sözümüzü tuttuk ve 78 günde inşaatı bitirdik. Osmanlı Pazarı yandıktan sonra 5'inci ayda dükkanları kendilerine teslim ettik. Hayırlı uğurlu olsun. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası olarak 6,5 milyon TL vererek gerçekleştirdiği yeni pazar son derece modern bir hal aldı. Yapı malzemelerinde suya ve ateşe dayanıklı malzemeler kullanıldı" diye konuştu.


KEÇİÖREN'E YENİ TÜNEL HAZIRLIĞI

Keçiören Kent Meydanı ve "Kardeş köprü" projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Gökçek, "Keçiören'in en büyük sıkıntısı trafik. Bunun için 'kardeş köprü' yapıyoruz. İnşallah Haziran'ın 15'inde ilk etabını tamamlayacağız. Keçiören'e bir tane tünel yol yapmak istiyoruz. Keçiören'den gelip yeni yapılan hastanelerin yanından geçerek Çankaya'ya kadar 18 kilometrelik tünelin hazırlığı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Sabah


Geri Dön