08 / 05 / 2024

Başbakan'dan vatandaşa konut sözü

Başbakan'dan vatandaşa konut sözü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nın ilk günü geldiği Belek'deki Rixos Otel'den dün cuma namazı kılmak için çıktı.



Yangında kül olan köyü gezen Erdoğan, "Yanan 76 evin 76'sını da yapacağız. Kelleşmiş olan bu bölgeyi yeniden ağaçlandıracağız. Çevrecilik bizim işimiz. Hamdolsun, her vatandaşımıza konut yapıyoruz" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nın ilk günü geldiği Belek'deki Rixos Otel'den dün cuma namazı kılmak için çıktı. Otele, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe de aynı camide cumayı kıldı.

`Yılbaşına bitecek'
Erdoğan, namaz sonrasında Manavgat ve Serik'te temmuzda çıkan büyük orman yangınında birçok evin kül olduğu Karataş köyüne gitti. Erdoğan, yapımı devam eden afet konutlarını gezdi, köy halkının bayramını kutladı.
Erdoğan, "Yanan 76 evin 76'sını da yapacağız. Öncelikle 41 konutu, evleri olmadığı için yılbaşına kadar bitirme kararlığındayız" dedi.
15 bin hektar ormanlık alanın kül olduğu bölgede konuşan Erdoğan, "Adeta kelleşmiş olan bu bölgeyi yeniden ağaçlandıracağız. Çevrecilik bizim işimiz. El ele verdikçe, aşamayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şey yok. Şimdi hamdolsun her vatandaşımıza 84 metrekarelik, müstakil konut olmak suretiyle konutları yapıyoruz" dedi.
Yangının söndürülmesi için katkı veren köylülere teşekkür eden Erdoğan, bir vatandaşın Emine Erdoğan'ı kastederek, "Yenge nerede?" sorusuna, "Yenge torunun yanında" diye karşılık verdi.
Erdoğan örnek konutları gezip işçilerle hatıra fotoğrafı çektirirken Türk bayraklarının katlanarak evlerin çatısında toplanmasına kızdı. Erdoğan, "Bayrakları niye öyle tutturdunuz? İndirin onları öyle çekelim fotoğrafı" dedi. Erdoğan daha sonra Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdi.

Milliyet

Geri Dön